Advertorial Zakelijk

Makelaar René ten Cate met pensioen: 40 jaar werkzaam bij Brockhoff Makelaars

Amstelveen - Brockhoff Makelaars is niet meer weg te denken uit Amstelveen en staat al vijftig jaar klaar voor kopers en verkopers voor een optimaal aan- of verkoopresultaat. René ten Cate werkt sinds 1984 voor het makelaarskantoor en bereikt volgende maand de leeftijd van 67 jaar. Hij is zijn zaken aan het afronden, om in april na 40 jaar met pensioen te gaan.

Ontwikkelingen

‘Ik begon in 1984 bij Brockhoff aan de Amsterdamseweg, samen met eigenaar Jan Brockhoff en drie dames’, begint ten Cate. ‘We hadden nog geen computers dus het aanbod kwam wekelijks binnen. Een dame ging dan aan de slag met alles overtypen en in enveloppen stoppen, zodat het naar potentiële kopers gestuurd kon worden. Ja, wat dat betreft heb ik alle ontwikkelingen en koop- en verkoopmarkten wel meegemaakt’, lacht hij. ‘Er is wel één ding dat nooit veranderd is: we zijn nooit verkopers geweest en hebben altijd onze adviserende rol aangehouden. Geen gepush, rustig adviseren en ook een keer nee verkopen.'

Relaties

Vorig jaar is ten Cate begonnen met afbouwen en werkt hij nog twee dagen op het kantoor aan de Keizer Karelweg. ‘Ik heb alle stoeptegels al opgetild en ken alle stenen in de huizen wel zo ongeveer. Na alle jaren heb ik een groot klantenbestand mogen opbouwen, van familiegeneraties tot alle burgemeesters die ik van huisvesting heb mogen voorzien.’

Afronden

‘Het is een gek idee, om volgende maand de deur dicht te trekken. Maar ik heb ook zin in deze nieuwe fase in mijn leven.’ Of hij het gaat missen? ‘Bel me over een maand, dan gaan we het zien’, besluit ten Cate.

De afscheidsreceptie voor René ten Cate staat gepland op woensdag 27 maart.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.