112

Malafide Ierse klusjesmannen de cel in: grote bedragen afgetroggeld van ouderen

Amstelveen - Twee Ierse 'klusjesmannen' van  37 en 20 jaar, die voornamelijk ouderen oplichtten door hen extreme bedragen te laten aanbetalen voor (niet uitgevoerde) klussen, zijn veroordeeld tot respectievelijk 3 jaar en 15 maanden gevangenisstraf.

Het gaat om een Ierse oom en zijn jongere neef die soms tienduizenden euro's wisten  af te troggelden van hun slachtoffers.

De Amstelveense politie heeft de afgelopen jaren al diverse keren gewaarschuwd voor malafide Ierse of Engelssprekende klusjesmannen, die diverse Amstelveense ouderen financieel zwaar dupeerden.

Uit het rechtbankverslag in deze omvangrijke zaak blijkt dat de aangehouden oom van 37 wordt gezien als de leider van de criminele (oplichtings)organisatie, die tussen juni en december 2019  veelal ouderen oplichtte in Amstelveen, maar ook in Leiden en Haarlem. De 20-jarige man nam daaraan deel.

De zogenoemde klusjesmannen gingen sluw te werk en boden eerst voor een schappelijk bedrag een (schoonmaak)klus uit te voeren. Vervolgens lieten zij slachtoffers geloven dat uitgebreider werk noodzakelijk was en dat zij dat snel konden uitvoeren. Zij wonnen het vertrouwen van slachtoffers en lieten hen met smoezen vaak meermaals forse bedragen tot in de tienduizenden euro’s aanbetalen.

Als er betaald was, kwamen zij niet meer opdagen en konden de slachtoffers fluiten naar hun geld. In de opgelegde straffen weegt mee dat de oplichting in een georganiseerd verband en bij de slachtoffers thuis plaatsvond. 


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen gisteren 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. 

Corona Amstelveen gisteren 07:56

Steunactie Horeca Amstelveen krijgt vervolg

Amstelveen - Nu de corona-crisis voortduurt en horecabedrijven nog zwaarder getroffen worden hebben de initiatiefnemers van het boek Horeca Amstelveen in samenspraak met de horeca besloten de actie (en de in het boek vermelde kortingen) te verlengen tot onbepaalde tijd.