Malafide klusjesmannen maken opnieuw slachtoffers in Amstelveen

Malafide klusjesmannen maken opnieuw slachtoffers in Amstelveen Foto: Pixabay.com

Amstelveen - Ondanks diverse waarschuwingen hebben malafide klusjesmannen, vaak van Ierse of Engelse afkomst, opnieuw slachtoffers gemaakt in Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Amstelveense politie meldt dat diverse Amstelveners opnieuw zijn opgelicht door de klusjesmannen (ook wel travellers genoemd) door hoge prijzen te betalen voor slecht uitgevoerd werk of klusjes waar niet om werd gevraagd.

Aanhouding

De politie heeft afgelopen week een vermoedelijke traveller aangehouden. De politie controleert en registreert voertuigen als er een vermoeden is dat het om een traveller gaat. 'Vaak hebben zij ook op het gebied van de verkeersregels hun zaken niet op orde. Afgelopen week betrapten we een bestuurder op het rijden onder invloed van cannabis. Ook reed hij in een niet correct geregistreerd voertuig. Daarom is dit voertuig in beslag genomen in afwachting van deze registratie. Het is mogelijk dat het Openbaar Ministerie uiteindelijk zal beslissen dat het voertuig wordt vervreemd,'aldus de politie.

Travellers

'Travellers of Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen ook in Amstelveen regelmatig aan de deur met de mededeling dat het huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc', waarschuwt de politie opnieuw op social media.

Intimidatie

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Om hun geld te krijgen deinzen criminele travellers niet terug voor intimidatie en afpersing. Travellers kunnen meestal worden herkend aan eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze Engels met een Iers accent spreken, zo meldt de politie.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties