Archief Davey Photography

Man (49) en vrouw (50) uit Amstelveen opgepakt: 20 voertuigen en waardevolle goederen inbeslaggenomen

Amstelveen / Hoofddorp - In een lopend onderzoek naar ondermijnende criminaliteit zijn deze week een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Amstelveen opgepakt. Tijdens doorzoekingen in een woning en twee bedrijfspanden werden twintig voertuigen, contant geld en waardevolle goederen als horloges, sieraden, merkkleding en –tassen inbeslaggenomen, evenals administratie.

Aanleiding van het onderzoek, was een integrale controle van politie Haarlemmermeer die al in 2021 plaatsvond. De 49-jarige man en 50-jarige vrouw uit Amstelveen zitten op dit moment vast. Zij zullen op vrijdag 12 april worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Intensief onderzoek

Na intensief onderzoek in samenwerking met het Team Financiële Recherche van de eenheid Noord-Holland, vond deze week (dinsdag 9 april) een actiedag plaats. In twee bedrijfspanden aan de Smaragdlaan en de Parellaan in Hoofddorp werden doorzoekingen verricht. Dit gebeurde in samenwerking met onder andere het basisteam Haarlemmermeer, speurhondengeleiders en Team Doorzoekingen. Het onderzoek van Team Financiële Recherche wordt voortgezet.

Ondermijning
'Bij het uitvoeren van illegale activiteiten - zoals drugshandel en witwassen van fout geld - maken criminelen gebruik van de bovenwereld,'meldt de politie. 'Legale diensten en voorzieningen zoals transport, opslag, financiën en communicatiemiddelen worden ingezet voor het uitvoeren van criminaliteit. Een vermenging tussen onderwereld en bovenwereld. Ondermijning tast onze maatschappij aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar.'

Melden
De politie vraagt mensen die te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit en/of onraad ruiken dat te melden (112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie) Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800 -7000.

 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.