Deze stickers prijken sinds kort op tal van ondergrondse containers in Amstelveen

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

De bewoner kon na de afvaldumping worden getraceerd en de dienst handhaving bracht direct een bezoekje: wat volgde was een zeer onaangenaam gesprek. 'De bewoner weigerde mee te werken en het gesprek ging gepaard met een hoop gevloek en gedreig', laat Raat weten.

Wethouder: 'Onacceptabel'

Raat stelt dergelijk gedrag onacceptabel te vinden. Het incident deed zich voor aan Zonnestein. 'De handhavers daar zijn de huid vol gescholden, onder andere vanaf het balkon. Iedereen in Amstelveen doet zijn best om de boel schoon te houden en dan nog een grote mond ook. Ik ga uitzoeken wat er precies is gezegd en als we deze bewoner juridisch kunnen aanpakken doen we dat ook.'

'Amstelveen is geen achterbuurt'

Voor Raat is de zaak nog niet afgedaan: 'Amstelveen is geen achterbuurt waar mensen met een grote mond overal mee weg kunnen komen. In ieder geval heeft hij nu alvast een bon van 95 euro', aldus Raat. 

95 euro

De heetgebakerde bewoner is dus uiteindelijk op de bon geslingerd. Op het naast containers dumpen van afval staat een boete van 95 euro. De afvaldumpingen zijn een grote ergernis van veel Amstelveners. Sinds kort prijken op de ondergrondse containers in Amstelveen groene stickers waarop in twee talen is te lezen dat het neerzetten van afval naast de containers een boete kan opleveren van 95 euro. Ook als containers vol of defect zijn is het afval ernaast zetten niet toegestaan en moet het afval of mee worden teruggenomen of in een andere container worden gedaan.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).