VTF, Vivian Tusveld
112

Man met nep-vuurwapen brengt Amstelveense politie in opperste paraatheid

Amstelveen - De politie is zaterdagmiddag met groot materieel uitgerukt naar de wijk Bankras nadat buurtbewoners melding hadden gemaakt van een persoon met een vuurwapen.

Omdat rekening werd gehouden met een mogelijke woningoverval nam de politie geen enkel risico en kwamen er veel eenheden ter plaatse.

Ook werd een helikopter ingezet die minutenlang 'surplace' boven de meldingslocatie (een flat aan de Camera Obscuralaan) hing. Agenten stonden met kogelwerende vesten paraat en in de wijk stonden op diverse posities politievoertuigen.

poldpedbpbusje.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

De helikopter hield van bovenaf een oogje in het zeil.

De woning werd vervolgens met grote voorzichtigheid benaderd. Eerst werd een vrouw door agenten uit de woning gepraat, waarna de agenten onder dekking van onder andere een politiehond de woning binnen gingen.

Aldaar werd vervolgens een man aangehouden. Na onderzoek bleek het bewuste wapen een nepwapen te zijn, dat sterk op een echt wapen leek. De man is aangehouden en wordt op het politiebureau verhoord.

a261929f-66b8-4ebb-81e1-0686a3dc0159.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

De heli was lange tijd stilhangend boven de wijk te zien (klik op Play voor een veraf beeld)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:21

Nieuw seizoen Bovenkerkse bussluis-soap van start: alles moet opnieuw

Amstelveen - Een geheel nieuw seizoen in de langdurige bussluis-soap in Bovenkerk is van start gegaan. Inmiddels ligt de bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk er al een jaar, maar heeft de rechter het verkeersbesluit dat leidde tot de aanleg van de sluis vernietigd en moet alles opnieuw. Gisteren gingen de hoofdrolspelers (gemeente en omwonenden) voor het eerst na de uitspraak van de rechter weer met elkaar om tafel om te praten over de toekomst van de bussluis.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:28

Aantal elektrische auto’s in Amstelveen stijgt hard

Amstelveen - Het aantal elektrische auto’s in Amstelveen (zonder verbrandingsmotor) is afgelopen jaar hard omhoog geschoten. Tussen september 2021 en september 2022 is het aantal elektrische auto’s met liefst 96,5 procent toegenomen. Daarmee behoort Amstelveen tot de gemeenten waar het elektrische wagenpark in een jaar tijd het snelst is gegroeid.

Algemeen gisteren 11:26

Verdachte situatie op Schiphol

Regio - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend een deel van Schiphol Plaza afgezet vanwege een verdachte situatie. 

Algemeen gisteren 09:03

Gevaarlijke situatie overstekende leerlingen Kazernepad aangepakt

Amstelveen - Op het Kazernepad tussen het Oude Dorp en de Molenweg plaatst de gemeente Amstelveen binnenkort drempels om de oversteeksituatie voor schoolgaande kinderen veiliger te maken. Deze beslissing is gemaakt na een petitie die gestart is onder ouders van de naastgelegen basisschool.