Archief, tramspoor Middenhoven

Man schopt hond en laat 'm los op tramspoor in Middenhoven; jongeren grijpen in

Amstelveen - Diverse jongeren hebben vorige week adequaat ingegrepen toen zij zagen dat een man een hond ernstig mishandelde op straat in de Amstelveense wijk Middenhoven.

De man schopte de hond meerdere keren en liet hem vervolgens los op het tramspoor van Lijn 25. De jongens die dit zagen gebeuren twijfelden geen moment, alarmeerden de politie en vingen de aangeslagen hond op.

De Amstelveense politie doet vandaag op social media verslag van het bizarre voorval, dat vorige week donderdag plaatsvond ter hoogte van het winkelcentrum. De dierenmishandelaar kon dankzij de jongeren uiteindelijk door de politie worden opgespoord in zijn woning en bleek volkomen buiten zinnen en verkeerde zwaar onder invloed van alochol. Hij weigerde medische (ziekenhuis-)zorg.

De hond is na het incident overgedragen aan de dierenambulance voor verdere (medische) zorg en is op een veilige plek opgevangen. 'Gezien de geschiedenis van de man, de goede informatie uit de getuigenverklaring en het kordate optreden van de jongens en collega’s ter plaatse ligt er een dossier klaar dat zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie'. 

Voor de man is een verbod voor het houden van dieren aangevraagd. De politie is zeer dankbaar voor het snelle en goede optreden van de jongeren. Bekijk hieronder de social media-post van Politie Amstelveen:


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.