Man uit Uithoorn (43) opgepakt bij grote drugsvondst: 32kg crystal meth

Man uit Uithoorn (43) opgepakt bij grote drugsvondst: 32kg crystal meth Foto: Politie.nl

Uithoorn - Een 43-jarige man uit Uithoorn is gisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het invoeren van 32 kilo crystal meth met een straatwaarde van 3,2 miljoen euro. Hij werd samen met twee mannen van 32 en 47 jaar uit respectievelijk Amsterdam en Almere, ingerekend bij een Hilversumse loods.  

De drugs zaten verstopt in een magneet afkomstig uit Mexico die via Schiphol het land binnen was gekomen. De Amsterdammer en Almeerder werden in de loods aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI); tijdens de doorzoeking van de loods meldde de Uithoornaar zich bij het pand waarop ook hij werd aangehouden.

Crystal meth is een van de krachtigste en meest verslavende drugs van het moment. Het cluster Synthetische Drugs van de Landelijke Eenheid kwam de drugs op het spoor door onderzoek, onder het gezag een officier van justitie van het Landelijk Parket, Het cluster is een samenwerkingsverband van verschillende diensten van de Landelijke Eenheid. Het houdt zich intensief bezig met het bestrijden van de aan synthetische drugs gerelateerde criminaliteit.

De partij crystal meth is inmiddels vernietigd. De officier van justitie beslist later deze week welke verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Bron: politie.nl


Reacties