Politie Amstelveen/Facebook

Mannen met inbrekerswerktuig gepakt in Westwijk

AMSTELVEEN - Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie vanmiddag aan de Marjoleinlaan in Westwijk drie verdachte mannen aangehouden die vermoedelijk op het punt stonden om in te breken.

De buurtbewoner zag dat de mannen, die net per auto de straat in waren komen rijden, veel oog hadden voor woningen. 'De melder deelde de informatie op de WhatsApp Buurtpreventie-groep en belde de politie met een goed signalement', zo meldt de politie Amstelveen op Facebook.

Inbrekerswerktuig
De politie trof vervolgens de verdachte auto met bestuurder aan. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen, waarop de bestuurder kon worden aangehouden: de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Amstelveen geeft namelijk aan dat het verboden is inbrekerswerktuig te vervoeren of bij je te hebben.

Sieraden
De twee inzittenden konden op straat worden aangehouden. Zij konden zich niet identificeren en zijn ook aangehouden, inzake overtreding wet ID. De politie heeft de afgelopen weken meerdere keren een melding ontvangen van 'verdachte omstandigheden' waarbij de aangetroffen auto gesignaleerd werd. Bij het doorzoeken van de auto werden er ook nog eens sieraden aangetroffen. De politie onderzoekt wie de eigenaar daarvan is.

Samen
'Het lijkt erop dat we gezamenlijk een inbraak hebben kunnen voorkomen. Waaks in Westwijk, samen maken we het veiliger', aldus de politie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.