Marijn van Ballegooijen

Marijn van Ballegooijen lijsttrekker PvdA Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker voor de PvdA Amstelveen bij de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat heeft de partij bekendgemaakt in een persbericht.

Van Ballegooijen is daarmee de derde zittende wethouder die tot lijsttrekker is gebombadeerd. Eerder werden wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66) door hun partij ook tot lijsttrekker gekozen voor de naderende verkiezingen.

De leden van de PvdA Amstelveen hebben de kandidatenlijst voor de GR 2022, op de lijstduwers na, inmiddels vastgesteld. 

1. Marijn van Ballegooijen
Copyright Anko Stoffels - io AmstelveenZ - Portret Marijn van Ballegooijen.jpg
Verhuisde drie jaar geleden naar Amstelveen als wethouder en is enorm van Amstelveen en de Amstelveners gaan houden: 'Vooral hoe onze mensen naar elkaar hebben omgekeken tijdens de coronacrisis was hartverwarmend. Maar ik zie ook dat te veel mensen afschuwelijk in de problemen komen door de woningnood, door wachtlijsten in de zorg of door schulden. We moeten meer voor hen doen.' 

2. Esther Veenboer
Esther_Veenboer_PvdA_politiek_Amstelveen.png
Geroemd om haar jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek en leidinggevende kwaliteiten. Al jaren stabiele factor binnen de PvdA.

3. Arnout van den Bosch
Foto A van den Bosch.jpg

Door de kandidaatstellingscommissie gekwalificeerd als een groot talent met een scherp oog voor sociaal onrecht en een warm hart voor sociale woningbouw en goed openbaar vervoer.

Positie 4-9

Nieuwkomer Rosalie Bouwman wil de politiek in om te zorgen voor een sociale stad waarin bewoners die pech hebben in het leven een tweede kans krijgen. Ze staat op plek 4, De lijst wordt vervolgd met huidig burgerraadslid Guy Muller op plek 5, op 6 huidig bestuursvoorzitter Anna Kaal, op 7 nieuwkomer Maher Shehna, op 8 huidig burgerraadslid Dick Loos en op 9 nieuwkomer Liesbeth Gamadia. De lijst zal nog verder worden aangevuld met lijstduwers.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.