Marijn van Ballegooijen

Marijn van Ballegooijen lijsttrekker PvdA Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker voor de PvdA Amstelveen bij de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat heeft de partij bekendgemaakt in een persbericht.

Van Ballegooijen is daarmee de derde zittende wethouder die tot lijsttrekker is gebombadeerd. Eerder werden wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66) door hun partij ook tot lijsttrekker gekozen voor de naderende verkiezingen.

De leden van de PvdA Amstelveen hebben de kandidatenlijst voor de GR 2022, op de lijstduwers na, inmiddels vastgesteld. 

1. Marijn van Ballegooijen
Copyright Anko Stoffels - io AmstelveenZ - Portret Marijn van Ballegooijen.jpg
Verhuisde drie jaar geleden naar Amstelveen als wethouder en is enorm van Amstelveen en de Amstelveners gaan houden: 'Vooral hoe onze mensen naar elkaar hebben omgekeken tijdens de coronacrisis was hartverwarmend. Maar ik zie ook dat te veel mensen afschuwelijk in de problemen komen door de woningnood, door wachtlijsten in de zorg of door schulden. We moeten meer voor hen doen.' 

2. Esther Veenboer
Esther_Veenboer_PvdA_politiek_Amstelveen.png
Geroemd om haar jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek en leidinggevende kwaliteiten. Al jaren stabiele factor binnen de PvdA.

3. Arnout van den Bosch
Foto A van den Bosch.jpg

Door de kandidaatstellingscommissie gekwalificeerd als een groot talent met een scherp oog voor sociaal onrecht en een warm hart voor sociale woningbouw en goed openbaar vervoer.

Positie 4-9

Nieuwkomer Rosalie Bouwman wil de politiek in om te zorgen voor een sociale stad waarin bewoners die pech hebben in het leven een tweede kans krijgen. Ze staat op plek 4, De lijst wordt vervolgd met huidig burgerraadslid Guy Muller op plek 5, op 6 huidig bestuursvoorzitter Anna Kaal, op 7 nieuwkomer Maher Shehna, op 8 huidig burgerraadslid Dick Loos en op 9 nieuwkomer Liesbeth Gamadia. De lijst zal nog verder worden aangevuld met lijstduwers.


Meer nieuws

112 vandaag 07:34

Vergeefse zoektocht naar fietsende 'naakte' man

Amstelveen - De politie heeft maandagavond tevergeefs gezocht naar een man die in slechts een t-shirt rondfietste in de omgeving van de Nieuwe Kalfjeslaan nabij het Amsterdamse bos in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 18:24

‘Mate van overlast op rivier De Amstel bij Amstelveen onacceptabel’

Amstelveen – De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, stelt dat de mate waarin pleziervaart momenteel overlast veroorzaakt op rivier de Amstel bij Amstelveen onnaceptabel is. De gemeente heeft de overlast tot prioriteit verklaard en gaat in samenwerking met handhaving en politie veelvuldig optreden.