Marijn van Ballegooijen

Marijn van Ballegooijen lijsttrekker PvdA Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker voor de PvdA Amstelveen bij de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat heeft de partij bekendgemaakt in een persbericht.

Van Ballegooijen is daarmee de derde zittende wethouder die tot lijsttrekker is gebombadeerd. Eerder werden wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66) door hun partij ook tot lijsttrekker gekozen voor de naderende verkiezingen.

De leden van de PvdA Amstelveen hebben de kandidatenlijst voor de GR 2022, op de lijstduwers na, inmiddels vastgesteld. 

1. Marijn van Ballegooijen
Copyright Anko Stoffels - io AmstelveenZ - Portret Marijn van Ballegooijen.jpg
Verhuisde drie jaar geleden naar Amstelveen als wethouder en is enorm van Amstelveen en de Amstelveners gaan houden: 'Vooral hoe onze mensen naar elkaar hebben omgekeken tijdens de coronacrisis was hartverwarmend. Maar ik zie ook dat te veel mensen afschuwelijk in de problemen komen door de woningnood, door wachtlijsten in de zorg of door schulden. We moeten meer voor hen doen.' 

2. Esther Veenboer
Esther_Veenboer_PvdA_politiek_Amstelveen.png
Geroemd om haar jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek en leidinggevende kwaliteiten. Al jaren stabiele factor binnen de PvdA.

3. Arnout van den Bosch
Foto A van den Bosch.jpg

Door de kandidaatstellingscommissie gekwalificeerd als een groot talent met een scherp oog voor sociaal onrecht en een warm hart voor sociale woningbouw en goed openbaar vervoer.

Positie 4-9

Nieuwkomer Rosalie Bouwman wil de politiek in om te zorgen voor een sociale stad waarin bewoners die pech hebben in het leven een tweede kans krijgen. Ze staat op plek 4, De lijst wordt vervolgd met huidig burgerraadslid Guy Muller op plek 5, op 6 huidig bestuursvoorzitter Anna Kaal, op 7 nieuwkomer Maher Shehna, op 8 huidig burgerraadslid Dick Loos en op 9 nieuwkomer Liesbeth Gamadia. De lijst zal nog verder worden aangevuld met lijstduwers.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.