Markt Amstelveen gaat vrijdag door onder strikt corona-protocol

Amstelveen - De veiligheidsregio heeft besloten dat markten in de regio, waaronder komende vrijdag (27 maart) in Amstelveen, door mogen gaan onder een strikt corona-protocol.

Dat heeft de burgemeester vandaag (24 maart) gemeld in een brief aan de gemeenteraad. 

'De markt blijft als essentieel onderdeel van de voedselketen vooralsnog open, maar er geldt een strikt coronaprotocol. Vrijdag aanstaande zullen we de markt wederom monitoren op naleving van het protocol,' zo wordt gemeld in de brief.

De burgemeester meldt verder 'ervan uit te gaan dat inwoners de urgentie van de nieuwe kabinetsmaatregelen inzien en zich ernaar zullen gedragen. 'Maar waar dat niet het geval is, wordt er streng gehandhaafd en kunnen boetes worden opgelegd.'

In de brief wordt gemeld dat ook op meer plekken in de gemeente informatieborden worden neergezet waarop wordt gewaarschuwd om anderhalve meter afstand te bewaren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.