Markt Amstelveen gaat vrijdag door onder strikt corona-protocol

Amstelveen - De veiligheidsregio heeft besloten dat markten in de regio, waaronder komende vrijdag (27 maart) in Amstelveen, door mogen gaan onder een strikt corona-protocol.

Dat heeft de burgemeester vandaag (24 maart) gemeld in een brief aan de gemeenteraad. 

'De markt blijft als essentieel onderdeel van de voedselketen vooralsnog open, maar er geldt een strikt coronaprotocol. Vrijdag aanstaande zullen we de markt wederom monitoren op naleving van het protocol,' zo wordt gemeld in de brief.

De burgemeester meldt verder 'ervan uit te gaan dat inwoners de urgentie van de nieuwe kabinetsmaatregelen inzien en zich ernaar zullen gedragen. 'Maar waar dat niet het geval is, wordt er streng gehandhaafd en kunnen boetes worden opgelegd.'

In de brief wordt gemeld dat ook op meer plekken in de gemeente informatieborden worden neergezet waarop wordt gewaarschuwd om anderhalve meter afstand te bewaren.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.