De markt op een deel van de Rembrandtweg

'Markt Amstelveen gaat vrijdag weer door'

Amstelveen - De organisatie van de vrijdagmarkt in Amstelveen heeft aangekondigd komende vrijdag toch een markt te organiseren. Vorige week werd de markt nog uit veiligheidsoverwegingen afgelast.

Ook de biologische markt (gisteren) werd afgelast, maar de marktorganisatie zegt hedenmorgen op Facebook echter komende vrijdag weer open te gaan; waarbij een corona-protocol van gemeente Amstelveen zal worden gevolgd, evenals  alle door het RIVM en GGD voorgeschreven hygienemaatregelen.

De gemeente Amstelveen bevestigt de doorgang van de markt, maar stelt dat er strenge regels gelden, dit zijn de belangrijkste:

  • Voldoende afstand houden tussen de verkoper en consument en tussen consumenten onderling (minimaal 1,5 meter)
  • Voorkom hand-op-hand contact. Betalingen zoveel mogelijk via Pinautomaten (die regelmatig schoon worden gemaakt). Bij contante betaling legt u het geld op de toonbank, zodat daar géén contact met de hand voor nodig is
  • Zorg daar waar nodig is voor voldoende desinfecterend handzeep
  • Géén proef-bordjes bij de marktkramen
  • Handschoenen als consumenten en verkopers voedsel aanraken
  • Handschoentjes voor de verkopers die met voedsel in aanraking komen
  • Geen zitjes en of statafels bij snack punten
  • Het is niet de bedoeling dat er etenswaren genuttigd wordt op de markt. De marktkooplieden geven de producten mee in meeneemverpakkingen

 


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.