Het team van Martinez Amstelveen, door Jaap Maars

Martinez Amstelveen op zijn mooist in de herfst

Amstelveen - Het familiebedrijf Martinez Chocolade is geen onbekende in de regio. Al sinds 1952 staan zij bekend om de allerbeste chocolade, voortgekomen uit liefde en vakmanschap. Ze worden geroemd om hun prijs-kwaliteitverhouding, service en gehele glutenvrije assortiment. Inmiddels telt het bedrijf zeven winkels en een nieuwe chocoladefabriek aan de N201in Amstelveen.

Rembrandtweg

Op de Rembrandtweg zit de Amstelveense winkel, dat gerund wordt door de dochter en kleindochter van de oprichtsters, Margo en Maria. Sinds 1 augustus 2019 is de winkel verhuisd naar een groter pand aan de andere kant van de Rembrandtweg, op nummer 79.‘We zitten nu nog dichter bij het centrum en hebben veel meer ruimte. Volgend jaar zitten we hier alweer vijf jaar.’

Herfstseizoen

De zomer is de rustige periode bij Martinez. In de herfst begint de topdrukte. ‘Het is hier echt hollen of stilstaan’, vertelt Maria. ‘Ik vind de herfst echt het mooiste seizoen in de winkel. De kleuren van onze chocolade, de herfstfiguren, de mooie herfstpakketten, de Sinterklaas-periode voor de deur en de blaadjes die van de bomen vallen en soms een beetje naar binnen waaien. Ik vind het heel sfeervol en warm. Het plaatje klopt dan helemaal.’

Relatiegeschenken

De herfst staat niet alleen in het teken van herfst-creaties en de chocoladeletters waar klanten nu al voor bellen (eind oktober liggen ze in de winkels, red.),maar vooral ook de relatiegeschenken zijn op dit moment enorm in trek. ‘Dat begint nu al. Klanten komen al informeren wanneer ze de cadeaus kunnen bestellen. Denk aan leuke cadeaupakketten, chocoladetabletten met een boodschap en logo of bonbons met bedrijfslogo’s erop. We hebben standaard pakketten, maar je kunt ook geheel naar smaak een eigen pakket samenstellen. Als bedrijf kun je je eigen kaartjes leveren die we aan de pakketten vastmaken. Niets is te gek. Kom vooral informeren als je relatiegeschenken nodig hebt.’

Bonbons

‘De bonbons zijn het meest populair, dat gaat zo ontzettend hard. We zien wekelijks dezelfde klanten in de winkel die hetzelfde doosje komen halen. Het is fijn om zulke trouwe klanten te hebben, maar wij merken ook dat wij steeds meer nieuwe, enthousiaste klanten aantrekken. De klanten beginnen ook altijd over de kleding die we aan hebben. Dat stemmen we met het hele team af op het seizoen en daar krijgen we vaak complimenten over.' Naast de bonbons, zijn ook de spekken omhuld met chocolade in trek. En nu in de herfst is het vooral de praliné waar mensen voor komen. ‘Probeer vooral veel verschillende chocolade uit. Ondanks dat het dezelfde chocolade is, proeft een kerstklokje weer heel anders dan een stukje chocoladeletter. Wij staan klaar om je te adviseren’, sluit Maria af.

Martinez Chocolade Amstelveen
Rembrandtweg 79
1181 GE Amstelveen
020 641 99 89
amstelveen@martinezchocolade.nl

Openingstijden:

Ma:12:00 - 18:00
Di t/m Vr: 09:30 - 18:00
Za: 09:00 - 17:00
Zo:12:00 - 17:00 (1e zondag van de maand)

Extra openingsdagen:

Zondag 26 november
Zondag 10 december
Zondag 17 december
Zondag 24 december

Dit artikel verscheen eerder in de oktober editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 82.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.