Mini-replica van Het Zwijntje. AmstelveenZ

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

De eerste verkooplichting van het 3D-beeldje was dan ook in rap tempo uitverkocht. Het Stadshart stelt op Facebook dat er nog wel een tweede verkoopmoment komt op 15 juli (online inschrijven), maar dat het aanvankelijk geplande derde verkoopmoment een week later inmiddels is geschrapt.

Het beeldje kent een verkoopprijs van 40 euro: de kostprijs bedraagt volgens Stadshart Amstelveen 32 euro en kopers betalen 8 euro extra voor de stichting KiKa. Het Stadshart doneert per verkocht beeldje bovendien 8 euro extra aan KiKa. Per verkocht beeldje gaat dus 16 euro naar KiKa.

Stadshart Amstelveen liet 250 beeldjes maken, omdat er veel vraag was naar de mini-versie. Het is nog onbekend of er meer beeldjes zullen worden gemaakt nu de belangstelling zo enorm is gebleken.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.

Algemeen 8 aug. 2020 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?