Masterclass Ontluikend Ondernemen op RVS

Masterclass Ontluikend Ondernemen op RVS Foto: Gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN - Via de Masterclass Ontluikend Ondernemen hebben leerlingen van groep 8 van de Roelof Venema School (RVS) in teams verschillende ondernemingsplannen ontwikkeld. Het winnende team ‘Electro bank’ mag binnenkort meedoen aan de landelijke finale in de strijd om de titel ‘Ontluikend ondernemer 2018’.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het onderwijspakket Ontluikend Ondernemen stimuleert volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen het ondernemerschap onder jongeren. In het kader van het speciale leerpakket hebben de leerlingen de afgelopen 7 maanden hard gewerkt aan het maken van de verschillende ondernemingsplannen. Ze werden hierbij begeleid door ouders, die ervaring hebben met het bedrijfsleven.

Presenteren

Deze week mochten de teams hun ondernemingsplannen presenteren aan een deskundige jury, die bestond uit demissionair wethouder economische zaken Maaike Veeningen, fractievoorzitter van het CDA Ferry van Groeningen en Sandra Schoonhagen en Sandrine van ZAAI, het lokale netwerkt van Amstelveen.

Na het zien van vier inspirerende filmpjes en presentaties heeft de jury het team ‘Electro bank’ aangewezen als winnaar. Daarmee zijn ze ook gelijk deelnemer aan de grande finale van de landelijke verkiezing ‘Ontluikend Ondernemer 2018’.

Filmpjes

De ondernemingsplannen en de filmpjes zijn vanaf 27 april tot en met 13 mei te vinden op de speciaal ontwikkelde crowdfunding site voor de leerlingen: www.kickofftalent.nl.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties