Maurtits loop stage bij Buenting en was afgelopen weekend bij AmstelveenBeach

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Maurits wist vorig jaar zijn middelbare school af te ronden en volgt nu een sportopleiding bij Sport&People met een stage BuentingSport in Amstelveen. Als opdracht organiseert hij vrijdag 21 juni een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Hersenstichting: 'Hopelijk doen er veel mensen mee door te rennen of te wandelen, zich te laten sponsoren of te doneren,' zegt Maurits.

GA HIER NAAR DE ACTIEPAGINA

Maurits doet er alles om zijn actie tot een succes te maken. Afgelopen weekend was hij met Buenting aanwezig AmstelveenBeach om het belang van zijn actie en de steun aan de Hersenstichting te benadrukken.

De inzameling voor de Hersenstichting heeft een heldere reden, zegt Maurits. 'Mijn ouders, zusje en ikzelf krijgen al jaren veel steun vanuit de Hersenstichting. Hun doel is hersenaandoeningen voorkomen, behandelen en mensen mee laten doen in de maatschappij. Daar ben ik ze heel dankbaar voor.'

Kan ons allemaal overkomen
Maurits: 'Omdat ik mij realiseer dat veel mensen met hersenletsel niet meer kunnen wat ik kan en om iedereen bewust te maken van het feit dat hersenletsel ons allemaal kan overkomen, organiseer ik een sponsorloop. Ik heb gekozen voor een sponsorloop omdat bewegen belangrijk is om je hersenen zo lang mogelijk gezond te houden.

'Ik hoop dat we samen dit bedrag meerdere keren bij elkaar krijgen, want alles wat de Hersenstichting doet is super belangrijk. Vandaag voor mij, maar morgen misschien wel voor jou of iemand waar je (ook) van houdt,' aldus Maurits.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.