Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Behoorlijk wat Amstelveners doen bijvoorbeeld met de auto boodschappen op het Gelderlandplein en zij  moeten vanaf nu dus ook rekening houden met het 30 km-regime dat Amsterdam in grote delen van de stad heeft ingevoerd. Voor diverse automobilisten is het behoorlijk wennen.

30 km per uur aj ernstraat buitenveldert.jpg

Maximaal 30 aan de A.J. Ernststraat in Buitenveldert

De afgelopen periode werden weggebruikers al met een reeks aan borden geattendeerd op de invoering van de 30-km-wegen per 8 december in diverse straten in Buitenveldert: vandaag was het dan zover: alle aankondigingsborden zijn inmiddels weggehaald en overal staan nu 30 km borden. 

30 voor iedereen

De maximumsnelheid van 30 km/u geldt voor iedereen op de rijbaan en het fietspad. Dus ook voor scooters en elektrische fietsen. Wie te hard rijdt, riskeert een boete.

BEKIJK HIER WAAR 30 KM/U GELDT IN AMSTERDAM

Amsterdam voerde de maatregel enerzijds in om het aantal ernstige ongelukken te reduceren: verwacht wordt dat er 20 tot 30 procent minder ernstige ongevallen plaatsvinden. Anderzijds draagt de mataregel volgens Amsterdam bij aan een reductie van het verkeerslawaai.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.