De opening van het sportveldje

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.

Naast de bewoners waren ook burgemeester Tjapko Poppens en General Manager Coleman Liu en een aantal andere medewerkers van MEAN WELL aanwezig.

Betrokkenheid

Burgemeester Poppens bedankte het bedrijf namens de bewoners en de gemeente voor hun bijdrage en sprak zijn waardering uit voor de sociale betrokkenheid van het bedrijf bij de Amstelveense samenleving. Ook zei hij te beseffen “dat de zorgen en onzekerheid over de oorlog in Oekraïne en hoe lang die nog gaat duren, groot zijn. De kinderen hier voelen dit ook. Daarom het is fijn dat zij op dit speelveldje samen buiten kunnen spelen en gewoon kind kunnen zijn.”

Goed doen

General Manager Coleman Liu benadrukte dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel van de onderneming staat. “Onze naam zegt het eigenlijk al. Wij willen ‘goed doen’. De aanleg van dit sportveldje is daar een voorbeeld van. Een plek waar kinderen kunnen bewegen en plezier maken. Dat is goed voor hun gezondheid en welzijn.”

 

Na de toespraken van de burgemeester en de heer Liu volgde de officiële opening, waarbij aanwezigen met de kinderen moesten touwtrekken. Daarna werden verschillende partijtjes voetbal en volleybal gespeeld. De middag werd afgesloten met lekkernijen die de bewoners van Sonjashnik en medewerkers van MEAN WELL zelf hadden gemaakt.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.