Roxy (via Dierenambulance Amstelland/Rond Venen)

Mechelse herder rent van Amsterdamse bos naar Uithoorn en is spoorloos

Amstelveen – [Update: de hond is terecht] Een Mechelse herder is vanmiddag zoek geraakt in het Amsterdamse bos en heeft het op een rennen gezet: de viervoeter met de naam Roxy werd voor het laatst enkele kilometers verderop gespot op de Hollandse Dijk, bij de gemeentegrens tussen Amstelveen en Uithoorn.

De 2-jarige Roxy werd na haar vermissing in het Amsterdamse bos onder andere rennend gespot op de Bovenkerkerweg richting Uithoorn, waarna ze op de Hollandse Dijk en nabij het Libellenbos in Uithoorn voor het laatst is gezien. 

De Dierenambulance meldt dat daarna ieder spoor ontbreekt en houdt er rekening mee dat de hond mogelijk oververhit kan zijn geraakt door het lange rennen. Naast de Dierenambulance heeft ook DogSearch een oproep gedaan.

flyer.jpg

 

Roxy heeft sindskort haar thuisbasis in De Kwakel, nadat haar mand daarvoor in een woning aan het Amstelplein in Uithoorn stond. Ze is schuw en eenkennig en dus moeilijk te pakken te krijgen: mensen die haar zien wordt verzocht de viervoeter niet zelf te benaderen maar direct telefonisch hulp in te schakelen.

Zie ook onderstaande post van de Dierenambulance voor meer informatie:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.