Medewerker Bloemenveiling verduisterde 4,3 miljoen euro

Medewerker Bloemenveiling verduisterde 4,3 miljoen euro Foto: Royal FloraHolland Pers

Aalsmeer - Een medewerker van de Aalsmeerse bloemenveiling Royal FloraHolland blijkt in negen maanden tijd liefst 4,3 miljoen euro te hebben verduisterd.

Begin mei maakte Royal FloraHolland bekend dat sprake is geweest van verduistering van gelden. Een medewerker van de financiële afdeling werd in verband hiermee door de politie aangehouden.

In opdracht van Royal FloraHolland is vervolgens een forensisch onderzoek uitgevoerd naar aard en omvang van de diefstal. Dit is nu afgerond. Vastgesteld is dat gedurende een periode van negen maanden 4,3 miljoen euro is verduisterd. Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem.

Ook is geconcludeerd dat er geen andere medewerkers van Royal FloraHolland bij de verduistering betrokken zijn geweest. Direct na constatering is externe expertise ingeschakeld en zijn passende maatregelen genomen.

Royal FloraHolland meldt tegen diefstal te zijn verzekerd. De claim is in behandeling bij de verzekeraar. Daarnaast is Royal FloraHolland in overleg met het OM over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.

Foto: Royal FloraHolland, pers


Reacties