Davey Photography, Davey Baas
112

'Medewerkster Chinees restaurant Amstelveen werd bedreigd met vuurwapen'

Amstelveen - Bij de overval bij het Chinese restaurant op Winkelcentrum Waardhuizen in Amstelveen woensdagavond, is een medewerkster van het restaurant met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp bedreigd.

De politie meldt vandaag dat twee onbekend gebleven personen de medewerkster kort na sluitingstijd op straat, voor het restaurant, overvielen. Het restaurant ligt aan Parlevinker, aan de zijkant van het wijkwinkelcentrum.

Zoektocht tevergeefs

De daders beroofden de vrouw van haar tas met persoonlijke eigendommen. Ze zijn te voet in onbekende richting gevlucht. De politie, die rond 5 over tien een overvalmelding kreeg, kwam gisterenavond met meerdere eenheden ter plekke. Een zoektocht naar de daders, waarbij ook hondengeleiders werden ingezet, bleek tevergeefs. Na de overval ging om onbekende reden géén Burgernetmelding uit.

Getuigenoproep

De politie komt nu wel met een getuigenoproep: 'Heeft u informatie met betrekking tot deze overval of beeldmateriaal dat in de omgeving is opgenomen (bijvoorbeeld met dashcams), neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.' Getuigen of mensen die meer weten kunnen ook informatie opsturen via een online tipformulier op de website van de politie.

Zorgen

Recent werd ook een AH-filiaal in Amstelveen overvallen. In politieke kringen zijn eerder al grote zorgen geuit over het aantal criminele delicten in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.