'Medewerkster Chinees restaurant Amstelveen werd bedreigd met vuurwapen'

'Medewerkster Chinees restaurant Amstelveen werd bedreigd met vuurwapen' Foto: Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen - Bij de overval bij het Chinese restaurant op Winkelcentrum Waardhuizen in Amstelveen woensdagavond, is een medewerkster van het restaurant met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp bedreigd.


- Lees verder onder deze advertentie -

De politie meldt vandaag dat twee onbekend gebleven personen de medewerkster kort na sluitingstijd op straat, voor het restaurant, overvielen. Het restaurant ligt aan Parlevinker, aan de zijkant van het wijkwinkelcentrum.

Zoektocht tevergeefs

De daders beroofden de vrouw van haar tas met persoonlijke eigendommen. Ze zijn te voet in onbekende richting gevlucht. De politie, die rond 5 over tien een overvalmelding kreeg, kwam gisterenavond met meerdere eenheden ter plekke. Een zoektocht naar de daders, waarbij ook hondengeleiders werden ingezet, bleek tevergeefs. Na de overval ging om onbekende reden géén Burgernetmelding uit.

Getuigenoproep

De politie komt nu wel met een getuigenoproep: 'Heeft u informatie met betrekking tot deze overval of beeldmateriaal dat in de omgeving is opgenomen (bijvoorbeeld met dashcams), neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.' Getuigen of mensen die meer weten kunnen ook informatie opsturen via een online tipformulier op de website van de politie.

Zorgen

Recent werd ook een AH-filiaal in Amstelveen overvallen. In politieke kringen zijn eerder al grote zorgen geuit over het aantal criminele delicten in Amstelveen.


Reacties