Wethouder Marijn van Ballegooijen met initiatiefnemers Edwin Barentsen en Hilda Buenting-Nazaretyan

Medicijnen ophalen uit medicijnkluis bij Noorddamcentrum Bovenkerk

Amstelveen - Bovenkerk heeft nu een medicijnkluis waar inwoners hun recepten kunnen ophalen. De kast staat bij het Noorddamcentrum en is voor inwoners die aangesloten zijn bij Apotheek Asserring in Westwijk. “Een mooi initiatief vanuit en voor de buurt”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen die de medicijnkast officieel opende.

In Bovenkerk is wel een huisarts maar geen apotheek. “Voor ouderen is het fijn dat ze nu niet meer naar Westwijk hoeven om hun medicijnen op te halen”, vervolgt Van Ballegooijen. “De kast is 24/7 te gebruiken, dus ook voor werkenden is het een uitkomst.”

Langgekoesterde wens

De medicijnkluis in het Noorddamcentrum is vlakbij de huisartsenpraktijk Bovenkerk en de wekelijkse markt. “Precies in het hart van Bovenkerk waar veel mensen samenkomen”, zegt mede-initiatiefnemer Edwin Barentsen. De kluis is een sinds lang gekoesterde wens van Barentsen, apotheker Hilda Buenting-Nazaretyan en de betrokkenen van Kleurrijk Leven Bovenkerk. De medicijnkluis wordt dagelijks gevuld. Hiermee heeft Bovenkerk weer een goed gesorteerde drogist/apotheker in het dorp.

De praktijk

Een dokter of een specialist schrijft een recept uit dat digitaal wordt ontvangen in de apotheek. In de basisadministratie van de apotheek is bekend of de levering via het apparaat mag plaatsvinden. De medicijnen worden door de apotheker ingeladen in het apparaat. Bij het vullen krijgt de klant een bericht met een toegangscode om de medicijnen af te halen.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.