Pixabay.com

Meer aandacht voor Starterslening: 'Te weinig Amstelveners maken er gebruik van,' vindt bbA

Amstelveen - Om starters een betere kans op de koopwoningmarkt te geven, biedt gemeente Amstelveen een Starterslening. Deze lening vult het verschil aan tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen vindt dat de gemeente de Starterslening beter moet promoten.  

Met een Starterslening kan een huis dat onbetaalbaar lijkt,  soms tóch worden gekocht.

Meer bekendheid

Burgerbelangen Amstelveen zal op woensdag 13 december 2023 in de gemeenteraad het College van B en W vragen om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden die de Starterslening biedt. De regeling in Amstelveen is in 2020 aanzienlijk verruimd, maar bbA vindt dat te weinig Amstelveners van deze regeling gebruik maken.

LEES HIER MEER OVER DE STARTERSLENING

BbA-raadslid Ferry van Groeningen gaat het College oproepen om met een inventieve aanpak te komen om de mogelijkheden van de Starterslening onder de aandacht te brengen. BbA maakt zich al langere tijd zorgen over de toegang op de woningmarkt.

bba Ferry van Groeningen gr2022.jpg
Ferry van Groeningen (bbA).

Voorwaarden

Van Groeningen: 'Voor de Starterslening heeft de koper de eerste drie jaar geen maandlasten. Na drie jaar gaat men pas rente en aflossing betalen, maar alleen als je voldoende verdient. Zo blijven de maandlasten passen bij het inkomen. Natuurlijk gelden er nog overige voorwaarden, maar zelfs als je als Amstelvener enige tijd buiten Amstelveen hebt gewoond kun je voor een Starterslening in aanmerking komen,' aldus Van Groeningen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.