Pixabay.com

Meer Amstelveners doen beroep op bijstand

Amstelveen - Het aantal inwoners van Amstelveen dat bijstand ontvangt is in coronajaar 2020 toegenomen.

In Amstelveen ontvangen gemiddeld per duizend inwoners gemiddeld 16,4 personen bijstand. Daarmee is de zogenoemde 'bijstandsdichtheid' in Amstelveen toegenomen.

In 2019 lag die bijstandsdichtheid op 14,9 per duizend inwoners, in 2018 was dat 15,2. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat het aantal bijstandsaanvragen in Amstelveen steeg door de coronacrisis.

Wel is de bijstandsdichtheid in Amstelveen lager dan landelijk: halverwege 2020 waren er op elke duizend inwoners van Nederland 28 mensen die bijstand ontvingen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.