Wethouder Marijn van Ballegooijen spreekt tijdens de buurtproeverij de gasten toe. [Gemeente Amstelveen]

Meer dan 100 Amstelveners eten met hun huisarts tijdens buurtproeverij

Amstelveen – Tijdens de buurtproeverij ‘Aan tafel met uw huisarts’ hebben meer dan 100 inwoners uit de wijken Kostverlorenhof en Bankras een hapje meegegeten. De huisartsen hadden de maaltijd samen met de bewoners klaargemaakt.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen deed tijdens de bijzondere maaltijd van afgelopen maandag het openingswoord in Wijkcentrum Alleman. “Mooi dat er zo veel inwoners aanwezig waren”, zegt Van Ballegooijen in een persbericht van de gemeente. “Dit idee is ontstaan vanuit Gids, gezond in de stad.”

Enthousiast

“De huisartsen waren enthousiast om in de praktijk te laten zien wat gezond is en om welzijn, sport en zorg aan elkaar te verbinden”, vervolgt Van Ballegooijen. “Het is heel belangrijk dat dit soort verbindende events er zijn voor mensen van verschillende organisaties uit welzijn en sport om de gezondheid van de inwoners te bevorderen. Wij vinden het als gemeente ook heel belangrijk dat er voor een groot publiek aandacht is voor de gezonde levensstijl, gezond eten en drinken, elkaar ontmoeten en bewegen.”

Huisarts Els Licht bevestigt de woorden van Van Ballegooijen. “Het thema van de avond was aandacht voor gezondheid", zegt de arts. "Het ging over gezond eten, bewegen en ontspanning. Een huisarts kan wel eindeloos pijnstillers voorschrijven bij onbegrepen pijnklachten, maar de oplossing zit hem vaak in mensen ontmoeten, samen dingen ondernemen en je weer nuttig voelen voor je medemens. Het is het belangrijkst om de drempel naar de huisarts en het welzijn te verlagen. Daarom gingen de huisartsen koken met collega’s van Participe en AmstelveenSport en met wijkbewoners."

Ontspanning

Bij de buurtproeverij waren naast huisartsen ook praktijkondersteuners en andere zorgprofessionals zoals wijkcoaches, maatschappelijke werkers en fysiotherapeuten aanwezig. Naast de maaltijd waren er ook verschillende op ontspanning, gezonde voeding en valpreventie gerichte activiteiten georganiseerd. Het evenement was mogelijk gemaakt door Participe Amstelland, Medisch Centrum Bankras, Amstelveen Sport, Fysiotherapie Jeanne d‘Arclaan en Fysiotherapie Dekker.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.