Spandoek van 'Heel Elsrijk Bakt'.

Meer dan 300 mensen doen mee aan ‘Heel Elsrijk Bakt’

AMSTELVEEN – Meer dan driehonderd inwoners van de wijk Elsrijk hebben zich opgegeven om komende zaterdag (23 september 2017) deel te nemen aan het grote buurtfeest in de wijk, dat dit jaar ‘Heel Elsrijk Bakt’ als thema heeft.

Het buurtfeest wordt dit jaar gehouden in het park rond de Kruiskerk. Elsrijk is een van de meest initiatiefrijke wijken als het aankomt op buurtactiviteiten.

Ruwiellaan 
Bewoners van de Ruwiellaan organiseren dit jaar het grote buurtfeest, nadat 2 jaar geleden de Bardeslaan de organisatie voor rekening nam. Met 330 aanmeldingen lijkt het flink druk te worden.

Amulet
Vanaf 14.00 uur nemen bewoners van tal van straten het met diverse spelletjes tegen elkaar op. De winnende straat moet het straatfeest de volgende keer organiseren, maar hier valt onderuit te komen door met de hele straat een taart te bakken: de beste en mooiste taart wint een amulet die vrijstelling geeft voor het geven van het straatfeest. 

BBQ
Rond 17.00 uur komt er ook een artiest en zal een dj voor de muziek zorgen. Rond die tijd zullen ook de bbq’s aan gaan. Iedere straat zorgt voor zijn eigen vlees voor op de bbq. Het is de verwachting dat in de nog tot in de late uurtjes wordt gedanst. 

NB: Binnenkort start de Amstelveense 'Patisserie Prenger' met 'Heel Amstelveen Bakt'. Hierover wordt volgende week meer duidelijk. Kan je niet wachten, dan kan je je vast aanmelden via info@patisserieprenger.nl o.v.v. aanmelding Heel Amstelveen Bakt


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.