Snelheidsmeter Groenelaan

'Meer dan 40 procent remt af bij zien snelheidsmeter'

Amstelveen - De snelheidsmeters die op wisselende plaatsen in Amstelveen langs de weg hangen, hebben behoorlijk effect om weggebruikers te bewegen het gas los te laten. Meer dan 40 procent van de stemmers op de AmstelveenZ Poll 'Rem jij af als je een snelheidsmeter langs de weg ziet' geeft aan af te remmen om 'groene cijfers' te kunnen overleggen.

Bijna 35 procent geeft daarnaast aan niet af te hoeven remmen, omdat zij sowieso niet te hard rijden.

Gas bij

Op de AmstelveenZ Poll stemden tot maandagochtend zo'n 850 reflectanten. Ruim 15 procent van de stemmers zegt niet af te remmen, ook al toont de meter rode cijfers. Zo'n 7,5 procent geeft dapper aan gas bij te geven als ze een meter zien hangen.

Prioriteit verkeersveiligheid

In Amstelveen gebeuren vrijwel dagelijks ongelukken; geregeld houdt dat verband met een te hoge snelheid. Vanwege het aantal ongevallen heeft het nieuwe College van B en W in Amstelveen aangegeven het verbeteren van verkeersveiligheid in de gemeente de komende jaren als prioriteit te hebben. Daartoe worden de contacten met Veilig Verkeer Nederland geïntensiveerd.

Geef uw mening

Rem jij af als je een snelheidsmeter langs de weg ziet?

Totaal 914x gestemd

Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.