Een Amstelveens deel van de Amstelscheg; de polderranden langs de Amstel

Meer dan 50 bijzondere locaties open tijdens Amstellanddag 2023 op zondag 4 juni

Amstelveen - De 15e editie van de Amstellanddag vindt op zondag 4 juni 2023 plaats. In  heel Amstelland kan worden genoten van het fraaie cultuurhistorische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben.

De Amstellanddag wordt georganiseerd door Stichting Beschermers Amstelland. Het beschermen van Amstelland is en blijft noodzakelijk, zodat dit unieke landschap ook in de toekomst voor duizenden stedelijke bewoners van grote betekenis blijft. Meer informatie over de deelnemende locaties en de kaart is te vinden op de website: Amstellanddag 2023 - 4 juni 2023 (beschermersamstelland.nl)

Rondleidingen begraafplaats Zorgvlied

Meer dan vijftig bijzondere locaties openen tijdens de Amstellanddag hun deuren.  Eén daarvan is gedenkpark Zorgvlied.  Op deze speciale dag worden drie rondleidingen georganiseerd: twee van deze rondleidingen zijn gericht op de historie van de begraafplaats. Tijdens de wandeling is er veel aandacht voor Zorgvlied als historisch én modern gedenkpark. Bezoekers lopen langs Rijksmonumenten en bijzondere graven van zowel bekende als onbekende personen. Er is ook een rondleiding die specifiek gericht is op de flora en fauna. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de bijzondere natuur op Zorgvlied. 

Aanmelden & tijden rondleidingen Zorgvlied

De cultuurhistorische rondleidingen starten om 11:00 en om 14:00 uur. De flora en fauna-wandeling start om 10.30 uur. Verzamelen op het terras achter de witte kantoorvilla. Aanmelden voor de cultuurhistorische wandeling kan via het e-mailadres: Rondleidingzorgvlied@ziggo.nl Aanmelden voor de flora en fauna-wandeling kan via e-mailadres: communicatie@amstelveen.nl Vermeld in de e-mail a.u.b. naam en het aantal personen. Deelnemers ontvangen een bericht ter bevestiging van de aanmelding.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer 3 dec. 2023 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.