Een Amstelveens deel van de Amstelscheg; de polderranden langs de Amstel

Meer dan 50 bijzondere locaties open tijdens Amstellanddag 2023 op zondag 4 juni

Amstelveen - De 15e editie van de Amstellanddag vindt op zondag 4 juni 2023 plaats. In  heel Amstelland kan worden genoten van het fraaie cultuurhistorische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben.

De Amstellanddag wordt georganiseerd door Stichting Beschermers Amstelland. Het beschermen van Amstelland is en blijft noodzakelijk, zodat dit unieke landschap ook in de toekomst voor duizenden stedelijke bewoners van grote betekenis blijft. Meer informatie over de deelnemende locaties en de kaart is te vinden op de website: Amstellanddag 2023 - 4 juni 2023 (beschermersamstelland.nl)

Rondleidingen begraafplaats Zorgvlied

Meer dan vijftig bijzondere locaties openen tijdens de Amstellanddag hun deuren.  Eén daarvan is gedenkpark Zorgvlied.  Op deze speciale dag worden drie rondleidingen georganiseerd: twee van deze rondleidingen zijn gericht op de historie van de begraafplaats. Tijdens de wandeling is er veel aandacht voor Zorgvlied als historisch én modern gedenkpark. Bezoekers lopen langs Rijksmonumenten en bijzondere graven van zowel bekende als onbekende personen. Er is ook een rondleiding die specifiek gericht is op de flora en fauna. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de bijzondere natuur op Zorgvlied. 

Aanmelden & tijden rondleidingen Zorgvlied

De cultuurhistorische rondleidingen starten om 11:00 en om 14:00 uur. De flora en fauna-wandeling start om 10.30 uur. Verzamelen op het terras achter de witte kantoorvilla. Aanmelden voor de cultuurhistorische wandeling kan via het e-mailadres: Rondleidingzorgvlied@ziggo.nl Aanmelden voor de flora en fauna-wandeling kan via e-mailadres: communicatie@amstelveen.nl Vermeld in de e-mail a.u.b. naam en het aantal personen. Deelnemers ontvangen een bericht ter bevestiging van de aanmelding.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'