Wethouder Frank Berkhout (l) en directeur Fabian Leijten (r)

Meer dan 80 jongeren vinden plek bij Digibende Amstelveen: 'Geweldig'

Amstelveen - Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) is verheugd over de resultaten die Digibende Amstelveen in het eerste jaar heeft geboekt: de organisatie wist al meer dan tachtig jongeren die worstelen om hun plek te vinden in de maatschappij en op school, een plek en perspectief te bieden.

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Bij Digibende Amstelveen krijgen zij de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren en qua onderwijs kunnen ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

Enthousiaste reacties

‘Het is natuurlijk geweldig om te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn, ’zegt Berkhout, die stelt dat Digibende in het eerste jaar heeft bewezen een innovatief aanbod te hebben. Naast de gemeente Amstelveen heeft ook Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen.  Frans Jordaan, directeur-bestuurder is eveneens enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar: ‘Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.’

Onderwijs en zorg

Jongeren die dreigen uit te vallen of thuis zijn komen te zitten krijgen bij Digibende naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. ‘Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.’

De maatschappelijke opbrengsten van het eerste jaar van Digibende zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan de wethouder bij diens komst.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:53

N522 (Ouderkerk-Amstelveen) aantal dagen dicht voor doorgaand verkeer

Amstelveen - De provinciale weg N522 (tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost) wordt tussen woensdagavond 7 juni en maandagochtend 12 juni afgesloten voor doorgaand verkeer, wegens werkzaamheden aan de nieuwe brugverbinding over de rivier De Amstel.

Algemeen gisteren 19:00

Amstelveen in 24hrs op 3 juni: ook van alles te doen voor kinderen

Amstelveen - Ontdek je eigen stad op zaterdag 3 juni tijdens Amstelveen in 24hrs! Barsten jouw kinderen van de energie? Dan is dit écht iets voor jullie… Aankomende zaterdag is er door heel Amstelveen veel te doen, van sporten tot knutselen en van cultuur tot culinair.  Hieronder de leukste (en meest kindvriendelijke) tips voor komende zaterdag.

Algemeen gisteren 13:37

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen.