Wethouder Frank Berkhout (l) en directeur Fabian Leijten (r)

Meer dan 80 jongeren vinden plek bij Digibende Amstelveen: 'Geweldig'

Amstelveen - Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) is verheugd over de resultaten die Digibende Amstelveen in het eerste jaar heeft geboekt: de organisatie wist al meer dan tachtig jongeren die worstelen om hun plek te vinden in de maatschappij en op school, een plek en perspectief te bieden.

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Bij Digibende Amstelveen krijgen zij de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren en qua onderwijs kunnen ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

Enthousiaste reacties

‘Het is natuurlijk geweldig om te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn, ’zegt Berkhout, die stelt dat Digibende in het eerste jaar heeft bewezen een innovatief aanbod te hebben. Naast de gemeente Amstelveen heeft ook Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen.  Frans Jordaan, directeur-bestuurder is eveneens enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar: ‘Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.’

Onderwijs en zorg

Jongeren die dreigen uit te vallen of thuis zijn komen te zitten krijgen bij Digibende naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. ‘Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.’

De maatschappelijke opbrengsten van het eerste jaar van Digibende zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan de wethouder bij diens komst.


Meer nieuws

112 gisteren 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen gisteren 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen gisteren 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport 21 jun. 2024 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen 21 jun. 2024 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

112 21 jun. 2024 08:28

Automobilist botst tegen paal in Middenhoven

Amstelveen - Een automobilist is donderdagavond aan de Dr. Willem Dreesweg tegen een paal gebotst ter hoogte van de tramovergang nabij Jupiter/Melkweg.