Wethouder Frank Berkhout (l) en directeur Fabian Leijten (r)

Meer dan 80 jongeren vinden plek bij Digibende Amstelveen: 'Geweldig'

Amstelveen - Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) is verheugd over de resultaten die Digibende Amstelveen in het eerste jaar heeft geboekt: de organisatie wist al meer dan tachtig jongeren die worstelen om hun plek te vinden in de maatschappij en op school, een plek en perspectief te bieden.

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Bij Digibende Amstelveen krijgen zij de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren en qua onderwijs kunnen ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

Enthousiaste reacties

‘Het is natuurlijk geweldig om te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn, ’zegt Berkhout, die stelt dat Digibende in het eerste jaar heeft bewezen een innovatief aanbod te hebben. Naast de gemeente Amstelveen heeft ook Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen.  Frans Jordaan, directeur-bestuurder is eveneens enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar: ‘Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.’

Onderwijs en zorg

Jongeren die dreigen uit te vallen of thuis zijn komen te zitten krijgen bij Digibende naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. ‘Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.’

De maatschappelijke opbrengsten van het eerste jaar van Digibende zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan de wethouder bij diens komst.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.