Wethouder Frank Berkhout (l) en directeur Fabian Leijten (r)

Meer dan 80 jongeren vinden plek bij Digibende Amstelveen: 'Geweldig'

Amstelveen - Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) is verheugd over de resultaten die Digibende Amstelveen in het eerste jaar heeft geboekt: de organisatie wist al meer dan tachtig jongeren die worstelen om hun plek te vinden in de maatschappij en op school, een plek en perspectief te bieden.

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Bij Digibende Amstelveen krijgen zij de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren en qua onderwijs kunnen ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

Enthousiaste reacties

‘Het is natuurlijk geweldig om te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn, ’zegt Berkhout, die stelt dat Digibende in het eerste jaar heeft bewezen een innovatief aanbod te hebben. Naast de gemeente Amstelveen heeft ook Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen.  Frans Jordaan, directeur-bestuurder is eveneens enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar: ‘Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.’

Onderwijs en zorg

Jongeren die dreigen uit te vallen of thuis zijn komen te zitten krijgen bij Digibende naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. ‘Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.’

De maatschappelijke opbrengsten van het eerste jaar van Digibende zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan de wethouder bij diens komst.


Meer nieuws

112 vandaag 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk gisteren 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.