Van Diemen [Beeld: gemeente Amstelveen]

Meer duidelijkheid over woningbouwplannen op plek Life & Garden en Van Diemen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft meer bekend gemaakt over de woningbouwplannen op de huidige bedrijfslocatie van Life & Garden en Van Diemen Funsports aan de Handweg. 

Beide bedrijfseigenaren hebben geen opvolging en hebben hun grond verkocht aan een ontwikkelaar, zoals al eerder bekend werd.

12 middeldure koopappartementen, 4 villa's

Het plan van de ontwikkelaar dat nu voorligt is om 12 koopappartementen te bouwen in het middeldure segment. Een appartementengebouw met drie woonlagen met per woonlaag vier appartementen. Vier met een prijs tot 310.000 euro (prijspeil 2020) en acht met een prijs tot 363.000 euro (prijspeil 2020). Daarnaast is er ruimte voor vier vrijstaande villa’s. Het plangebied ligt in het verlengde van de woningen die nu worden gebouwd aan de Oostelijke Poeloever.

De stedenbouwkundige opzet sluit volgens de gemeente aan bij dit project. Het nieuwe appartementengebouw aan de Handweg past volgens de gemeente ook qua hoogte en sfeer bij de bestaande woningen.

Bescherming ecologie

Het college van B en W vindt dat het plan goed past bij het naastgelegen project Wonen aan de Poel en is tevreden dat de ontwikkelaar koopappartementen wil realiseren in plaats van huurwoningen en met respect voor de natuur.

Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'Om het ecologische waardevolle gebied van De Poel te beschermen, leggen we de bestemming natuur straks uitdrukkelijk vast in het nieuwe bestemmingsplan dat nodig is om de bestemming bedrijven te veranderen in wonen.'

'In dit gebied komen veel ringslangen voor. In samenspraak met een ecoloog zorgt de gemeente er voor dat het gebied natuurlijk blijft, met veelal natuurvriendelijke oevers. Er mag niet gebouwd worden in de natuurbestemming, ook geen vergunningsvrije bouwwerken of bestrating. De enige uitzondering hierop is een kleine steiger'.

Vervolgprocedure

In de concept startnotitie toetst de gemeente de haalbaarheid van het plan. Direct omwonenden ontvangen een brief met nadere informatie over de inloopavond waar ze vragen kunnen stellen aan de gemeente of een toelichting kunnen krijgen op het plan voordat ze mogelijk een reactie indienen. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/bouwprojecten


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.