Meer gasverbruik Amstelveense woningen

Amstelveen – Ondanks het streven van de (lokale) overheid om minder aardgas te gebruiken in de gemeente is het gasgebruik in Amstelveen de afgelopen twee jaar gestegen.

Het gasverbruik van woningen in Amstelveen blijkt sinds 2018 licht stijgende en begaf zich in 2020 weer boven de 50.000.000m3; dat is sinds 2016 niet meer voorgekomen, zo blijkt uit een gasgebruik-grafiek in de nieuwste gemeentelijke uitgave van Facts & Figures. 

gasverbruik_amstelveen.jpg

De gebruikscijfers zijn al gecorrigeerd in verband met schommelingen in de temperatuur. In koudere winters wordt er immers meer gas verbruikt dan in minder koude winters.

Duurzaamheidsbeleid

Het duurzaamheidsbeleid van gemeente Amstelveen bestaat uit drie pijlers, te weten energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie.  De energietransitie is de overgang van gebruik van energie uit fossiele brandstoffen, zoals aardgas, naar duurzame energiebronnen.

Elektriciteitsverbruik daalt

Het elektriciteitsverbruik van Amstelveense woningen laat wel een verder daling zien; die daling werd in 2013 ingezet. Toen bedroeg het gebruik 123.000 kWh, in 2019 was dat 109.000 kWh. Een toenemend deel van de gebruikte elektriciteit in Amstelveense woningen is daarbij afkomstig van zonnepanelen.

elek_amstelveen.jpg

De gemeente noemt de overgang naar een duurzame energievoorziening van groot belang, vanwege het tegengaan van klimaatverandering.

Bron: Facts & Figures 2021


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.