Wethouder Marijn van Ballegooijen. [Beeld: Anko Stoffels]

Meer geld voor sport- en cultuurdeelname jongeren minima

Amstelveen - Amstelveense minimagezinnen krijgen vanaf 1 januari 2023 een hogere vergoeding zodat hun kinderen mee kunnen doen met sport of culturele activiteiten. 'We verhogen het bedrag van 250,- naar 375,- Euro', zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Niet toereikend

'We zagen dat de oude vergoeding niet meer toereikend was. Door het bedrag te verhogen komt er meer ruimte voor jongeren om te kiezen', aldus Van Ballegooijen. Met de verhoging geeft het College van B en W uitvoering aan een motie uit de gemeenteraad.

Ruimere reiskostenvergoeding jongeren

Ook verruimt de gemeente de vergoeding voor zogenoemde ‘onvermijdelijke bijzondere noodzakelijke reiskosten’ voor jongeren. Het gaat om noodzakelijk familiebezoek, zoals een omgangsregeling in een pleeggezinsituatie, of om leerlingen die op school zitten buiten de gemeentegrens.

Verminderen geldstress

Aanvankelijk vergoedde de gemeente de eerste twee reiszones niet. 'Maar voor Amstelveners met een krap budget was de regeling niet voldoende', zegt Van Ballegooijen. 'Daarom vergoeden we nu de volledige kosten voor de reis naar school en noodzakelijk familiebezoek. Dat vermindert geldstress in het huishouden.' Reiskosten die worden gemaakt vanwege een medische behandeling werden al volledig vergoed.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.