Een bebloede politie-auto na een aanhouding in Amstelveen. Davey Photgraphy, Davey Baas

Meer zedendelicten en straatroven in Amstelveen

Amstelveen – In Amstelveen werden er in 2018 in het totaal 3829 misdrijven gepleegd in Amstelveen. Dat zijn er 77 minder dan de 4006 in 2017.

Dat blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage (RVR) van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland over het jaar 2018. Burgemeester Bas Eenhoorn heeft dit laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Criminaliteit

Uit de RVR blijkt ook dat er in heel Amstelveen 4 procent minder criminaliteit was in 2018 in vergelijking met 2017. Dit was vooral te danken aan minder criminele incidenten in Amstelveen Noord, Oost en Oud-Zuid. Daartegenover staat dat de criminaliteit in Nieuw-Zuid en Westwijk juist licht gestegen is.

Hoewel het totaal aantal misdrijven in Amstelveen gedaald is, zijn er wel verschillende kanttekeningen te plaatsen bij de cijfers. Zo is het aantal woninginbraken in Amstelveen gelijk gebleven terwijl het aantal inbraken in de regio gemiddeld met 20 procent is gedaald.

Straatroven

Daarnaast is het aantal straatroven, het aantal diefstallen uit garages en schuren, het aantal zedendelicten en het aantal incidenten van overlast door volwassenen gestegen. Het aantal incidenten van overlast door jeugd is juist gedaald. Uit de RVR blijkt verder dat het aantal klachten over discriminatie regionaal gezien is afgenomen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.