Meer zedendelicten en straatroven in Amstelveen

Meer zedendelicten en straatroven in Amstelveen Foto: Een bebloede politie-auto na een aanhouding in Amstelveen. Davey Photgraphy, Davey Baas

Amstelveen – In Amstelveen werden er in 2018 in het totaal 3829 misdrijven gepleegd in Amstelveen. Dat zijn er 77 minder dan de 4006 in 2017.

Dat blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage (RVR) van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland over het jaar 2018. Burgemeester Bas Eenhoorn heeft dit laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Criminaliteit

Uit de RVR blijkt ook dat er in heel Amstelveen 4 procent minder criminaliteit was in 2018 in vergelijking met 2017. Dit was vooral te danken aan minder criminele incidenten in Amstelveen Noord, Oost en Oud-Zuid. Daartegenover staat dat de criminaliteit in Nieuw-Zuid en Westwijk juist licht gestegen is.

Hoewel het totaal aantal misdrijven in Amstelveen gedaald is, zijn er wel verschillende kanttekeningen te plaatsen bij de cijfers. Zo is het aantal woninginbraken in Amstelveen gelijk gebleven terwijl het aantal inbraken in de regio gemiddeld met 20 procent is gedaald.

Straatroven

Daarnaast is het aantal straatroven, het aantal diefstallen uit garages en schuren, het aantal zedendelicten en het aantal incidenten van overlast door volwassenen gestegen. Het aantal incidenten van overlast door jeugd is juist gedaald. Uit de RVR blijkt verder dat het aantal klachten over discriminatie regionaal gezien is afgenomen.


Reacties