MeerBusiness: Voet aan de grond in Amstelveen

AMSTELVEEN - Nog maar kort actief in de regio Amstelland, krijgt het ondernemersplatform MeerBusiness in rap tempo voet aan de grond in Amstelveen. Wat MeerBusiness precies doet?  ‘Onze naam zegt het eigenlijk al,’ zegt regio-directeur Bart Schuitenmaker.

Hoewel een relatief nieuwe naam in Amstelveen, is MeerBusiness zeker geen groentje. De club is inmiddels actief in tien economisch belangrijke regio’s en groeit letterlijk als kool. In de nieuwe regio Amstelland worden naast Amstelveen ook Aalsmeer, Uithoorn, De Ronde Venen, Buitenveldert, Ouder-Amstel en Amsterdam Zuid & Zuid-Oost  bediend. Alleen dat al blijkt voor veel lokale ondernemers van grote meerwaarde.

Breder dan lokaal
‘We brengen ondernemers en organisaties regionaal met elkaar in contact om meer business te creëren. We zijn geen standaard ondernemersvereniging; we investeren als platform gericht in mensen en samenwerkingen en oriënteren ons breder dan alleen lokaal,’ zegt de 57-jarige Schuitenmaker.

Open
Met zijn open houding en verbindende karakter lijkt Schuitenmaker the right man for the job. Hij heeft als voormalig directeur van werkruimte-expert Regus een vracht aan zakelijke expertise en kende ook een lange carrière in de top van het hotelwezen. Dat laatste maakte hem tot een zeer prettige en servicegerichte man, die altijd en overal verbinding zoekt. En niet onbelangrijk, hij beheerst de kunst van het gunnen.

195,- per jaar
Met een opvallend voordelig Business Membership vanaf 195 euro op jaarbasis is het voor een aantal ondernemers misschien geen groot probleem om slapend lid te worden van MeerBusiness Amstelland, maar Schuitenmaker is daar zeker niet op uit.  Hij zoekt actieve ondernemers, die als doel hebben hun business écht te laten groeien. ‘Als je lid bent dan moet je er ook tijd in investeren, anders heeft het weinig zin.’

Op maat
Het MeerBusiness-concept, gebaseerd een innovatieve ‘schijf van 5’ (inspireren, verbinden, ontwikkelen, balanceren en collectief bijdragen), werkt goed. Dat bewees MeerBusiness al in meerdere regio’s:  niet alleen weet het platform dankzij veel grote en kleine partners aansprekende evenementen en netwerk-events voor gelijkgestemden te organiseren, maar veel ondernemers vinden de werkwijze van the new kid in town vooral een verademing.

Informatie
MeerBusiness Amstelland (Amstelveen)|E amstelveen@meerbusiness.nl  | I http://amstelland.meerbusiness.nl   | Bart Schuitenmaker 06-53358217

Op de foto
Bart Schuitenmaker. Foto: Anko Stoffels (c)


 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.