Rob Ellermeijer (tweede van links) heeft De Schakel en Amstel River Singers in het zonnetje gezet. [Gemeente Amstelveen]

Meerlandenfonds zet Schakel en ARS in het zonnetje

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer heeft gisteren twee cheques mogen uitreiken aan twee goede doelen. Het ging om De Schakel en de Amstel River Singers (ARS). Ellermeijer deed dat namens het Meerlandenfonds, dat ieder jaar goede doelen en verenigingen in het zonnetje zet.

De Schakel is actief in de regio Amstelland en zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Het deed een beroep op het Meerlandenfonds voor een ‘Fiets- beweegweek’ in de zomer van 2019 door Noord-Brabant waarbij deelnemers gecoacht en begeleid worden in hun zelfstandigheid door vrijwilligers. De Schakel kreeg een cheque van 500 euro.

Jubileum

ARS, een vrouwen barbershopkoor met 48 leden, viert op 26 oktober 2019 haar 25-jarig jubileum in de schouwburg van Amstelveen. Het Meerlandenfonds ondersteunt de viering van dit jubileum omdat hierdoor een groot publiek in aanraking komt met cultuur. ARS ontving een cheque van 575 euro.

Tijdens een feestelijk event in verenigingsgebouw De Parade van muziekvereniging Jeanne d’Arc in Noordwijkerhout waren volgens een persbericht van de gemeente alleen maar vrolijke gezichten te zien. Wethouders van dertien gemeenten uit de regio deelden cheques uit aan vrijwilligers van verenigingen en goede doelen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.