AmstelveenZ

Doorstromen van MBO College Amstelland naar hbo-sportopleiding

Amstelveen - Mees Labordus (20) volgde drie jaar lang de mbo-opleiding Applicatieontwikkelaar op MBO College Amstelland. Nadat hij zijn diploma haalde, studeerde hij verder op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Hogeschool van Amsterdam. ‘Mijn passie lag toch bij sport. Gelukkig ben ik op MBO College Amstelland goed voorbereid op het hbo’.

Voordat Mees naar MBO College Amstelland ging, volgde hij de vmbo-t opleiding op het Amstelveen college in Amstelveen. Hij twijfelde hij of hij een sport- of ICT-opleiding wilde gaan doen. Mees vertelt: “Tijdens een open dag van MBO College Amstelland ben ik bij de ICT-opleidingen gaan kijken. Er waren veel studenten en docenten aanwezig die me een goed beeld van de studies gaven. Ik heb uiteindelijk voor de opleiding Applicatieontwikkelaar gekozen, omdat ik heel graag wilde leren hoe je webdesigns en applicaties maakt en onderhoudt.”

Docenten MBO College Amstelland

“Tijdens mijn opleiding heb ik les gekregen van goede docenten. Je merkt dat ze studenten graag helpen. Zo had ik in het 2e studiejaar moeite met het vinden van een stage. Een van mijn docenten heeft toen met me meegezocht, dat was fijn. Uiteindelijk heb ik stage gelopen op het hoofdkantoor van Fiat Crysler Automodels waar ik een websiteportaal voor Fiat-dealers heb gemaakt. Heel tof!”

 Passie voor sport

Mees is zijn hele leven al met sport bezig en kwam er na drie jaar MBO College Amstelland achter dat zijn passie toch niet bij ICT ligt. “Ik hou van voetballen, fitnessen, snowboarden en zeilen. Het liefst ben ik elke dag met sporten bezig. Daarom besloot ik na het behalen van mijn mbo-diploma nog een sportopleiding te doen. Ik zit nu op de ALO in Amsterdam, een hbo-opleiding van vier jaar waarmee ik later sportdocent kan worden.”

Mbo goede voorbereiding op het hbo

MBO College Amstelland heeft Mees goed voorbereid op zijn hbo-opleiding. “Welke opleiding je ook volgt op MBO College Amstelland, je bent altijd goed voorbereid op het hbo. Door stage te lopen zijn mijn sociale skills tegenover professionals verbeterd. Ik weet nu al precies hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Op het hbo heb ik 16-jarige studiegenoten die van de havo komen en ik merk dat ik veel meer levenservaring en werkervaring heb dan zij. Daarom adviseer ik vmbo-leerlingen die hbo willen doen zeker eerst een mbo-4 opleiding te volgen!”

Aanmeldmiddag MBO College Amstelland

Zit jij op het vmbo en wil je later naar het hbo? Volg dan net als Mees eerst een mbo-4 opleiding bij MBO College Amstelland. Op 31 mei 2018 is er een aanmeldmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.