Boekhandel Libris Venstra

Meester Bart Johannesma is SuperMees 2019

Amstelveen - Meester Bart Johannesma van openbare basisschool Piet Hein mag zich 'SuperMees 2019' noemen. Donderdag 4 juli maakte wethouder Economische Zaken Floor Gordon tijdens een feestelijke bijeenkomst in boekhandel Libris Venstra de winnaar bekend. Andere genomineerden waren meester Geert-Jan Slagmolen van Kindercampus King en juf Devi Nijhof van Basisschool De Westwijzer.  

Meer dan honderd kinderen lieten weten welke juf of meester voor hen Superjuffie of SuperMees is. De nominatie was voor alle drie een grote verrassing. De leerlingen hebben de stemformulieren in het diepste geheim ingevuld.

Oorkonde

In aanwezigheid van de leerlingen uit hun klas, ouders en collega's werden Geert-Jan, Devi en Bart in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Meester Bart Johannesma viel extra in de prijzen. Hij mag zich SuperMees Amstelveen en Omstreken 2019 noemen. Naast de oorkonde was er voor hem ook een persoonlijk cadeau.

Vijfde editie

De verkiezing werd voor de vijfde keer door Boekhandel Libris Venstra georganiseerd, in samenwerking met de uitgeverijen UnieboekISpectrum en Ploegsma. Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, uit de boeken van Mirjam Oldenhave, is invalmeester. Gaandeweg leert hij het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties.
Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij Boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.