Pixabay.com

Mega-interesse in Amstelveense huurwoningen van Eigen Haard: slagingskans piepklein

Amstelveen - Vorig jaar hebben maar liefst 53.246 woningzoekenden via WoningNet gereageerd op een woning van Eigen Haard in Amstelveen. De kans om een Amstelveense huurwoning van Eigen Haard te bemachtigen is mede daardoor bijzonder laag en ligt inmiddels tussen de 0,1 en 0,5 procent.

Eigen Haard verhuurde vorig jaar (2023) in Amstelveen namelijk 512 vrijgekomen sociale en 70 middeldure huurwoningen. 

BEKIJK HIER FACTSHEET

Eigen Haard berekende dat senioren in Amstelveen nog de hoogste slagingskans hebben, maar voor huishoudens onder de 65 jaar zónder kinderen is het helemaal ondoenlijk, zo blijkt uit een Factsheet over de jaarreportage woonruimteverdeling. In Amstelveen heb je bovendien veel punten nodig voor een sociale huurwoning.

factsheet eigen haard.jpg

 Van alle woningen mag de gemeente volgens regelgeving maximaal 50 procent toewijzen aan woningzoekenden die een lokale of regionale binding hebben. 

Deze lokale ruimte is vooral ingezet voor voorrang gemeentelijke binding (17%) en maatwerk Wonen voor jongeren 28-34 jaar (5%). In de regionale ruimte zijn stadsvernieuwingsurgenten (7%) en sociaal-medisch urgenten (4%) bediend. In de overige ruimte is vooral toegewezen op puntenaantal (33%) en aan statushouders (14%). 

Een deel van de Eigen Haard-woningen wordt specifiek gereserveerd voor jongeren of ouderen. In Amstelveen is 34 procent van de verhuringen een doelgroepwoning voor jongeren en ouderen.

Nieuw Woonruimteverdeelsysteem

Sinds januari 2023 geldt het nieuwe woonruimte- verdeelsysteem in de Stadsregio Amsterdam. De woningzoekende met het hoogste puntenaantal krijgt de woning toegewezen, dus niet degene met de langste inschrijfduur. Woningzoekenden kunnen hun kansen beïnvloeden door actief te reageren. We verwachten dat pas na enkele jaren de volledige effecten van dit verdeelsysteem te zien zijn. 

In totaal bezit Eigen Haard 10.907 woningen in Amstelveen (9.694 in het sociale segment en 1.213 in het middensegment). 


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.