Het leegstaande Hudson's Bay-gebouw aan het Buitenplein in het Stadshart Amstelveen (voormalig V&D)

Mega mode-warenhuis ‘Magazijn 1181’ trekt in Hudson’s Bay-gebouw Amstelveen

Amstelveen - Vanaf medio juni opent in het voormalige Hudson Bay-gebouw in het centrum van Amstelveen het nieuwe mode-warenhuis ‘Magazijn 1181’.

Het nieuwe warenhuis gaat het complete pand bezetten en gaat onder andere heel veel kledingmerken verkopen die vroeger tot het V&D-assortiment behoorden en zich overwegend in het middensegment begeven.

Het gaat om damesmerken als Only, Vero Moda, Villa en Object en voor de heren richt Magazijn 1181 zich op merken als Jack & Jones, Petrol en Cars. Ook kinderkleding zal tot het vaste assortiment van Magazijn 1181 gaan behoren.

Andere producten
De overige ruimte in het immense gebouw, dat volledig werd opgeknapt voor de komst van het inmiddels weer uit Nederland vetrokken Hudson’s Bay, wordt elke drie maanden ingevuld door andere producten (niet alleen mode) van diverse leveranciers.

Na elke drie maanden gaat Magazijn 1181 dicht en wordt de boel in enkele dagen totaal omgegooid, met nieuwe merken en producten.

Corona-proof
De eerste 3 maanden (juni, juli, augustus) zal Magazijn 1181 in het teken staan van corona. ‘Doordat wij de ruimte hebben kunnen we extra brede paden maken en zo veel mogelijk rekening houden met wat in deze tijd nodig is. Daarnaast helpen wij merken van hun actuele voorraad af met grote kortingen’, meldt de initiatiefnemer.

De thematische corona-periode loopt af op 23 augustus, waarna Magazijn 1181 van 28 augustus tot 22 november onder het thema ‘Een Nieuwe Start’ verder gaat met weer andere collecties. Magazijn 1181 belooft veel acties met hoge kortingen om extra publiek te trekken.

Medewerkers gezocht!
Magazijn 1181 zoekt met spoed medewerkers die met energie, passie en vooral plezier willen werken in Magazijn 1181. ‘Wij zoeken jonge modebewuste medewerkers maar ook naar mensen met wat meer ervaring. Heb je kennis over een product groep die in een warenhuis wordt verkocht wordt is dat een pre’, meldt de organisatie.

Meld je aan
Magazijn 1181 zoekt parttimers en fulltimers, van beveiligers tot afdelingsmanagers en toiletprins(ess)en. Mensen die het leuk vinden om vanaf juni te komen werken kunnen solliciteren via het vacatureplatform van AmstelveenZ: JobZ (klik hier om te sollicteren bij Magazijn 1181).

AmstelveenZ.nl meldde twee weken geleden dat gemeente Amstelveen de komst van detailhandel in combinatie met een supermarkt en kantoren als mogelijke kansrijke invulling zag voor het leegstaande gebouw. De gemeente laat in een nagekomen reactie weten dat die plannen nog steeds uitgangspunt zijn voor de toekomst en dat het door gebouw-eigenaar a.s.r. is geinformeerd dat het nu voorlopig om een tijdelijke verhuur van het gebouw gaat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.