Het leegstaande Hudson's Bay-gebouw aan het Buitenplein in het Stadshart Amstelveen (voormalig V&D)

Mega mode-warenhuis ‘Magazijn 1181’ trekt in Hudson’s Bay-gebouw Amstelveen

Amstelveen - Vanaf medio juni opent in het voormalige Hudson Bay-gebouw in het centrum van Amstelveen het nieuwe mode-warenhuis ‘Magazijn 1181’.

Het nieuwe warenhuis gaat het complete pand bezetten en gaat onder andere heel veel kledingmerken verkopen die vroeger tot het V&D-assortiment behoorden en zich overwegend in het middensegment begeven.

Het gaat om damesmerken als Only, Vero Moda, Villa en Object en voor de heren richt Magazijn 1181 zich op merken als Jack & Jones, Petrol en Cars. Ook kinderkleding zal tot het vaste assortiment van Magazijn 1181 gaan behoren.

Andere producten
De overige ruimte in het immense gebouw, dat volledig werd opgeknapt voor de komst van het inmiddels weer uit Nederland vetrokken Hudson’s Bay, wordt elke drie maanden ingevuld door andere producten (niet alleen mode) van diverse leveranciers.

Na elke drie maanden gaat Magazijn 1181 dicht en wordt de boel in enkele dagen totaal omgegooid, met nieuwe merken en producten.

Corona-proof
De eerste 3 maanden (juni, juli, augustus) zal Magazijn 1181 in het teken staan van corona. ‘Doordat wij de ruimte hebben kunnen we extra brede paden maken en zo veel mogelijk rekening houden met wat in deze tijd nodig is. Daarnaast helpen wij merken van hun actuele voorraad af met grote kortingen’, meldt de initiatiefnemer.

De thematische corona-periode loopt af op 23 augustus, waarna Magazijn 1181 van 28 augustus tot 22 november onder het thema ‘Een Nieuwe Start’ verder gaat met weer andere collecties. Magazijn 1181 belooft veel acties met hoge kortingen om extra publiek te trekken.

Medewerkers gezocht!
Magazijn 1181 zoekt met spoed medewerkers die met energie, passie en vooral plezier willen werken in Magazijn 1181. ‘Wij zoeken jonge modebewuste medewerkers maar ook naar mensen met wat meer ervaring. Heb je kennis over een product groep die in een warenhuis wordt verkocht wordt is dat een pre’, meldt de organisatie.

Meld je aan
Magazijn 1181 zoekt parttimers en fulltimers, van beveiligers tot afdelingsmanagers en toiletprins(ess)en. Mensen die het leuk vinden om vanaf juni te komen werken kunnen solliciteren via het vacatureplatform van AmstelveenZ: JobZ (klik hier om te sollicteren bij Magazijn 1181).

AmstelveenZ.nl meldde twee weken geleden dat gemeente Amstelveen de komst van detailhandel in combinatie met een supermarkt en kantoren als mogelijke kansrijke invulling zag voor het leegstaande gebouw. De gemeente laat in een nagekomen reactie weten dat die plannen nog steeds uitgangspunt zijn voor de toekomst en dat het door gebouw-eigenaar a.s.r. is geinformeerd dat het nu voorlopig om een tijdelijke verhuur van het gebouw gaat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.