Gemeente Amstelveen

Mega-operatie viaduct Ouderkerkerlaan geslaagd

Amstelveen -  Bij het viaduct Ouderkerkerlaan (over de Beneluxbaan) zijn afgelopen week de laatste wegdekken ingehesen voor de verbreding. Deze enorme operatie, uitgevoerd door aannemer BAM, heeft in totaal vier nachten geduurd.

Het nieuwe wegdek ligt op 48 betonnen liggers van 21,6 meter, met een gewicht van 24 ton per ligger. Verder plaatste de aannemer 110 funderingspalen, 140 ton wapeningsstaal en 1100 m3 beton voor de wanden en vloeren. Voor de werkzaamheden is één van de grootst beschikbare telekranen ingezet.

Vorm 

‘Het viaduct krijgt steeds meer vorm,’ aldus wethouder Verkeer Rob Ellermeijer. ‘In de eindsituatie ontstaat een totaal vernieuwd knooppunt met een verbeterde overstap tussen de tramhalte en het vernieuwde kruispunt met bus voorzieningen en fietsenstallingen. Met het inhijsen van de wegdekken zijn we weer een stap dichterbij.’

Voorgebouwd in de fabriek

De aannemer maakt veel gebruik van ‘prefabricatie’. Dit betekent dat constructie elementen al zijn voorgebouwd in de fabriek. Voordeel hiervan is dat het bouwwerk op locatie snel in elkaar kan worden gezet. Wat hierna volgt is onder andere het opnieuw asfalteren van het viaduct en aanbrengen van nieuwe bestrating, verlichting en stoplichten. Ook de werkzaamheden bij de fietstunnel worden afgerond. De gemeente stelt een groenplan op voor het opnieuw aanplanten van bomen en struiken. Deze groen herinrichting zal als laatste onderdeel uitgevoerd worden. De werkzaamheden duren nog tot oktober 2020.

Rijksweg A9

De verbreding van het viaduct bij knoop Ouderkerkerlaan is één van de projecten die noodzakelijk zijn in verband met de werkzaamheden aan de A9. De gemeente vergroot de capaciteit van het gemeentelijk wegennet en zorgt voor een betere bereikbaarheid en doorstroming.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.