Mega-schaakbattle op Stadsplein met Timman en Böhm

AMSTELVEEN - Jan Timman en Hans Böhm komen zaterdag 30 mei naar het Stadsplein om van 9.30 tot circa 16.00 uur op zestien levensgrote borden van 4x4 meter simultaan te spelen tegen een gemêleerd gezelschap van bedrijven, scholen en politici uit Amstelveen en omgeving.

Het bijzondere is dat er grote schaakstukken worden gebruikt op borden van 4 x 4 meter. Voor zover bekend is er nooit eerder een dergelijke simultaan gehouden. Burgemeester Mirjam van ’t Veld doet rond 09.30 uur de eerste zet.

Bedrijven
Aan het evenement doen veel bedrijven mee: Boekhandel Libris Venstra, lectuur- en tabakswinkel A.M. van Lookeren, Café De Manen, StevaB Elektronica, Rabobank Amstel en Vecht, tuincentrum Life and Garden en Wesco Apparatenbouw. Ook Museum Jan van der Togt, Sportbedrijf Amstelveen en Volksuniversiteit Amstelland doen mee aan het evenement dat met recht de naam 'Simultaan van formaat' draagt

Scholen & politci
Daarnaast doen drie middelbare scholen uit Amstelveen mee met elk twee teams: het Hermann Wesselink College, het Keizer Karel College en het Amstelveen College. Zij strijden onderling om het beste resultaat. Ook vier politieke partijen uit de gemeenteraad van Amstelveen (VVD, CDA, D66 en Burgerbelangen Amstelveen) binden de strijd aan met Timman en Böhm.

Meet & Greet
Vanaf 11.00 uur kunnen de deelnemers in de aangrenzende Volksuniversiteit kennis maken met Hans Böhm die rond 13.00 uur het stokje zal overnemen van zijn vriend en collega: grootmeester Jan Timman. Hij is vanaf 14.30 uur beschikbaar voor een meet and greet. Mogelijk zullen Timman en Böhm op een demonstratiebord nog enkele interessante partijfragmenten uit de simultaanpartijen bespreken.

Op de foto
Leden van KLM-Pegasus spelen steeds op de eerste zaterdag van de maand met grote schaakstukken op het Stadsplein in Amstelveen. Op zaterdag 30 mei zijn er maar liefst zestien van deze borden. (Foto: Bart Stam)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'