Davey Photography, Davey Baas

Meisje zwaargewond: geschept door taxibusje

AMSTELVEEN - Een zwaar ongeval op de Beneluxbaan afgelopen nacht. Een taxibusje schepte op de kruising met de Van der Hooplaan in Amstelveen Zuid een meisje (16) op de fiets, die samen met een vriendin aan het oversteken was. 

Het meisje vloog door de klap meters door de lucht en is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Het meisje is niet in levensgevaar, maar liep zwaar letsel op aan romp en benen. 

Het andere meisje kwam ten val op het wegdek. Een traumateam en diverse ambulances rukten voor het ongeval uit. 

Het ongeval vond even na twee uur vannacht plaats. De politie zette een deel van het kruispunt af voor onderzoek naar de oorzaak. Op het bewuste gedeelte van de Beneluxbaan geldt een maximum snelheid van 50 km/pu, onderzocht wordt of de taxi te hard reed en of er mogelijk een rood licht is genegeerd.  

De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844).

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

Let op: Rijksweg A9 bij Amstelveen maandagochtend langer dicht

Amstelveen - Rijksweg A9 bij Amstelveen (traject Badhoevedorp-Holendrecht) zal niet maandagochtend om 05.00 uur weer worden opengesteld, maar op z'n vroegst om 07.00 uur. Weggebruikers in de maandagochtendspits (17 juni) moeten hierdoor rekening houden met forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Horeca vandaag 10:11

Amstelveense horeca-stadions klaar voor Oranje!

Amstelveen - Het Europees Kampioenschap is losgebarsten en de diverse Amstelveense horecastadions zijn helemaal klaar voor de wedstrijden van oranje! Te beginnen met de wedstrijd tegen Polen, vanmiddag om 15.00 uur. 

Columns vandaag 09:00

Column Geertje Visser: Ik ben niet gek. Ik ben een vliegtuig.

Amstelveen - Het kabinet gaat de krimpplannen voor Schiphol aanpassen, kopte de krant vorige week. Waren 500.000 vluchten per jaar eerst écht te veel en zou er nu dan toch écht gekrompen worden naar 440.000 vluchten (hand erop, erewoord, beloofd), nu vinden ze in Den Haag 470.000 vluchten – 1287 per dag – óók best heel prima. Ik bedoel, als je een beetje kunt sjoemelen met milieuvergunningen en geluidsnormen, dan kun je gerust ook een beetje sjoemelen met gemaakte beloftes. Merken ze niets van, dat gepeupel onder die aanvliegroutes. Die mensen zijn toch alleen maar bezig met zaniken en zeiken over geluid, die hebben niet eens tijd om het nieuws bij te houden. Bovendien, hadden ze daar maar lekker niet moeten gaan wonen. Betaalbare huizen genoeg in dit land, dus álle kans om gewoon te verkassen. Ja toch.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:23

Wind speelt werkzaamheden A9 parten: brugdek Schipholbrug nog niet ingehesen

Amstelveen - In verband met de voorspelde windverwachting is zaterdagmiddag nog altijd niet gestart met het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 bij Schiphol. Dit betekent in elk geval dat de A9 ook zondag 16 juni de hele dag in beide richtingen dicht blijft.