AmstelveenZ

'Meld problemen met PGB bij Amstelveenloket'

AMSTELVEEN - 

Amstelveners die problemen ondervinden met uitkeringen van het Persoonsgebonden budget (PGB) en er niet uitkomen met de Sociale verzekeringsbank (SVB), worden opgeroepen zich te melden bij gemeente Amstelveen.

De gemeente heeft van diverse klanten gehoord dat er, net als in het hele land, ook in Amstelveen nog altijd problemen bestaan met de uitbetaling aan hun hulpverlener via de SVB.

Amstelveen Loket
Amstelveners kunnen contact opnemen met het Amstelveenloket via e-mail (amstelveenloket@amstelveen.nl) onder vermelding van ‘problemen PGB’ of op telefoonnummer 020 5404911.

Overgemaakt
Persoonsgebonden budgetten voor hulp bij het huishouden, begeleiding of jeugdhulp, worden met ingang van 1 januari 2015  door de gemeente overgemaakt aan de Sociale verzekeringsbank (SVB).

Overeenkomst
Amstelveners met een PGB dienen bij de SVB een zorgovereenkomst te hebben, waarna zorg of begeleiding kan worden gedeclareerd. De SVB dient vervolgens de hulpverlener uit te betalen, maar dat proces verloopt allesbehalve vlekkeloos.

Op de foto
SVB-kantoorgebouw in het Stadshart van Amstelveen


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'