Davey Photography, Jasper Meekel
112

Melding van woningoverval in Westwijk, veel politie ter plaatse

Amstelveen - De politie is woensdagavond met veel eenheden uitgerukt naar Luttickduin in Westwijk, na een melding van een woningoverval.

Bij een appartementcomplex stonden diverse politiewagens en zijn agenten aanwezig. Ook werd de omgeving van de flat afgezocht met de inzet van een politiehond. Uit een update van de politie blijkt dat meerdere gewapende verdachten een 82-jarige man in zijn woning hebben overvallen. De verdachten gebruiken hierbij grof geweld. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

Grof geweld

Rond 21.10 uur pleegde vier verdachten de gewelddadige overval. Ze deden zich voor als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. De overvallers gingen doordacht te werk en gebruikten grof geweld. De overvallers eisten onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen van het gegijzelde slachtoffer. De verdachten sloegen op de vlucht toen ze tijdens de overval door de rinkelende deurbel worden gestoord.

Drie daders waren volledig donker gekleed en droegen ten tijde van de overval een bivakmuts. De vierde persoon was gekleed in een rood shirt. De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing (FO) zijn direct een onderzoek gestart. 

Getuigenoproep 

De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze woningoverval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Meer nieuws

Sport gisteren 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns gisteren 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport 12 apr. 2024 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 12 apr. 2024 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.