Mentink verder als 'Stad & Land Dierenklinieken'

Mentink verder als 'Stad & Land Dierenklinieken' Foto: Gert-Jan Mentink (rechts) met Cor de Vries (links) van Stad & Land, in januari vorig jaar.

AMSTELVEEN - Dierenartsenpraktijk Mentink aan de Maarten Lutherweg is omgedoopt tot Stad & Land Dierenklinieken. Voor de bekende Amstelveense dierenarts Gert-Jan Mentink was het moment aangebroken na te denken over zijn toekomst en die van de praktijk. 'De jaren beginnen te tellen', zegt de geliefde dierenarts.


- Lees verder onder deze advertentie -

Mentink vond de ideale partij in Stad & Land Dierenklinieken; samenwerkende dierenklinieken in Noord-Holland met vestigingen in Amsterdam, Badhoevedorp, Heemstede, Alkmaar, Hoorn, Wormerveer en Koog aan de Zaan. Daarnaast ook een heuse Thuisdierendokterservice, een rijdende dierenartsenpraktijk voor behandeling van dieren aan huis.

Stad & Land
De gesprekken met collega-dierenarts en eigenaar Cor de Vries waren voor Gert-Jan heel positief en gaven vertrouwen om de stap te zetten en zich aan te sluiten bij Stad & Land. Dat betekent dat de praktijk vanaf 1 januari Stad & Land Dierenklinieken Amstelveen gaat heten.

Trouwe klantenschare
Sinds jaar en dag staan de dierenartsen en assistentes van Mentink al klaar voor de gezondheid van gezelschapsdieren. Genietend van het werk en passie voor het vak werd een trouwe klantenschare opgebouwd die met veel plezier en vertrouwen naar de praktijk komt.

Prachtig vak
'Ik heb een prachtig vak en doe het met heel veel plezier, maar moet bekennen dat de jaren beginnen te tellen',  aldus Gert-Jan. Daarom ben ik op zoek gegaan een partij die mij kan ondersteunen en op termijn de praktijk kan voortzetten.'

Niet veel veranderingen
'Wat ik heel fijn vind is dat er voor de klanten niet veel gaat veranderen; een andere naam, een ander bord aan de gevel, maar voor de rest hetzelfde team en dezelfde aandacht voor de aan onze zorg toevertrouwde huisdieren', vertelt Gert-Jan. 'Ik kan me toeleggen om mijn vak dierenarts en kan de steeds omvangrijker wordende administratieve taken met gerust hart overlaten aan de organisatie achter Stad & Land.

Spoeddienst
Stad & Land heeft een eigen spoeddienst. Dat betekent dat er 24 uur per dag 7 dagen per week een dierenarts beschikbaar is voor spoedeisende hulp. De kliniek van Stad & Land aan de Tom Schreursweg 102 in Amsterdam staat klaar voor alle klanten, uiteraard ook die van Dierenartsenpraktijk Mentink. Met een aanrijtijd van minder dan een kwartier is een snelle zorg gewaarborgd.

Expertise
Met de aansluiting wordt ook een breed scala aan expertises in huis gehaald. Denk daarbij aan orthopedie, alles wat met het skelet te maken heeft, echografie, tandheelkunde, endoscopie etc. Binnen het grote team van dierenartsen zijn er specialisaties ontstaan zodat verwijzen naar een specialistencentrum veelal niet meer nodig is.

Cor de Vries
Ook Cor de Vries is blij met de aansluiting. Dierenartsenpraktijk Mentink biedt laagdrempelige, maar hoogwaardige zorg voor gezelschapsdieren en voldoet zeer zeker aan de hoge standaard van Stad & Land. “We gaan ons HuisdierenZorgPlan introduceren. Voor een gering bedrag per maand gratis vaccinatie, ontwormings- en ontvlooiingsmiddelen het hele jaar rond én gratis consulten van dierenarts en assistentes. Onze ervaring op andere locaties is dat dit enorm gewaardeerd wordt. De klanten van Gert-Jan zullen we komend voorjaar hierover nader berichten en uitnodigen”.

Meer informatie
Voor meer informatie zie www.dierenklinieken.net


Reacties