Gert-Jan Mentink (rechts) met Cor de Vries (links) van Stad & Land, in januari vorig jaar.

Mentink verder als 'Stad & Land Dierenklinieken'

AMSTELVEEN - Dierenartsenpraktijk Mentink aan de Maarten Lutherweg is omgedoopt tot Stad & Land Dierenklinieken. Voor de bekende Amstelveense dierenarts Gert-Jan Mentink was het moment aangebroken na te denken over zijn toekomst en die van de praktijk. 'De jaren beginnen te tellen', zegt de geliefde dierenarts.

Mentink vond de ideale partij in Stad & Land Dierenklinieken; samenwerkende dierenklinieken in Noord-Holland met vestigingen in Amsterdam, Badhoevedorp, Heemstede, Alkmaar, Hoorn, Wormerveer en Koog aan de Zaan. Daarnaast ook een heuse Thuisdierendokterservice, een rijdende dierenartsenpraktijk voor behandeling van dieren aan huis.

Stad & Land
De gesprekken met collega-dierenarts en eigenaar Cor de Vries waren voor Gert-Jan heel positief en gaven vertrouwen om de stap te zetten en zich aan te sluiten bij Stad & Land. Dat betekent dat de praktijk vanaf 1 januari Stad & Land Dierenklinieken Amstelveen gaat heten.

Trouwe klantenschare
Sinds jaar en dag staan de dierenartsen en assistentes van Mentink al klaar voor de gezondheid van gezelschapsdieren. Genietend van het werk en passie voor het vak werd een trouwe klantenschare opgebouwd die met veel plezier en vertrouwen naar de praktijk komt.

Prachtig vak
'Ik heb een prachtig vak en doe het met heel veel plezier, maar moet bekennen dat de jaren beginnen te tellen',  aldus Gert-Jan. Daarom ben ik op zoek gegaan een partij die mij kan ondersteunen en op termijn de praktijk kan voortzetten.'

Niet veel veranderingen
'Wat ik heel fijn vind is dat er voor de klanten niet veel gaat veranderen; een andere naam, een ander bord aan de gevel, maar voor de rest hetzelfde team en dezelfde aandacht voor de aan onze zorg toevertrouwde huisdieren', vertelt Gert-Jan. 'Ik kan me toeleggen om mijn vak dierenarts en kan de steeds omvangrijker wordende administratieve taken met gerust hart overlaten aan de organisatie achter Stad & Land.

Spoeddienst
Stad & Land heeft een eigen spoeddienst. Dat betekent dat er 24 uur per dag 7 dagen per week een dierenarts beschikbaar is voor spoedeisende hulp. De kliniek van Stad & Land aan de Tom Schreursweg 102 in Amsterdam staat klaar voor alle klanten, uiteraard ook die van Dierenartsenpraktijk Mentink. Met een aanrijtijd van minder dan een kwartier is een snelle zorg gewaarborgd.

Expertise
Met de aansluiting wordt ook een breed scala aan expertises in huis gehaald. Denk daarbij aan orthopedie, alles wat met het skelet te maken heeft, echografie, tandheelkunde, endoscopie etc. Binnen het grote team van dierenartsen zijn er specialisaties ontstaan zodat verwijzen naar een specialistencentrum veelal niet meer nodig is.

Cor de Vries
Ook Cor de Vries is blij met de aansluiting. Dierenartsenpraktijk Mentink biedt laagdrempelige, maar hoogwaardige zorg voor gezelschapsdieren en voldoet zeer zeker aan de hoge standaard van Stad & Land. “We gaan ons HuisdierenZorgPlan introduceren. Voor een gering bedrag per maand gratis vaccinatie, ontwormings- en ontvlooiingsmiddelen het hele jaar rond én gratis consulten van dierenarts en assistentes. Onze ervaring op andere locaties is dat dit enorm gewaardeerd wordt. De klanten van Gert-Jan zullen we komend voorjaar hierover nader berichten en uitnodigen”.

Meer informatie
Voor meer informatie zie www.dierenklinieken.net


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.