Pixabay.com

Merendeel Amstelveense horeca achter actie: open op 17 januari

Amstelveen – Een merendeel van de horecagelegenheden in Amstelveen is nog altijd bereid op 17 januari 2021 de deuren te openen als perspectief of extra overheidssteun uitblijft.

Dat stelt Daan Kroone, regio-voorzitter van de Koninklijke Horecabond Nederland afdeling Amstelland desgevraagd.

Amstelveense horeca-ondernemers voelen zich al weken roepende in een woestijn en totaal in de steek gelaten door het kabinet; ook al kwam gisteren het nieuws naar buiten dat er gewerkt wordt aan een plan om de horeca- cultuursector financieel te steunen.

Black Friday was de absolute druppel

Voor veel horeca-ondernemers barstte de bom op Black Friday, vandaag precies een week geleden. Overvolle winkelcentra en winkelstraten bepaalden het landelijke straatbeeld en ook in het centrum van Amstelveen was het druk. Kroone zelf kon zijn ogen niet geloven: een bericht dat hij op Facebook plaatse over die massadrukte in schril en triest contrast met de lege horecazaken, werd 2300 keer gedeeld.

Bereid tot actie

Kroone zegt dat veel horeca-ondernemers in Amstelveen bereid zijn tot actie omdat ze zich volledig in de steek voelen gelaten door de landelijke overheid. Dat de Amstelveense horeca tot actie in staat is, bewees de sector eerder al met een protest op het Stadsplein.

Overigens benadrukt Kroone dat het met de strategisch gekozen openingsdatum op 17 januari (na de kerstvakantie en op een zondag) de gemeente niet in de wielen wil rijden: die stelt zich op als constructieve partner en probeert binnen de regels van de wet te helpen. ‘We zijn in goed gesprek met de gemeente’, zegt Kroone. ‘Maar er moet landelijk wat gebeuren, want het kan zo echt niet langer. We zijn 8 weken normaal open geweest dit jaar’, zegt hij. Kroone bemerkt dat niet alleen veel inwoners de actie steunen, maar ook alle regiovoorzitters van KHN.

KHN Amstelland

KHN Amstelland behartigt de belangen van de horecaondernemers in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel. Het bestuur van KHN Amstelland wordt gevormd door horecaondernemers uit alle vijf gemeenten en met diverse type horecabedrijven.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Boswachters intensiveren controles op honden in Amsterdamse bos

Amstelveen – De boswachters in het Amsterdamse bos houden tot en met april 2021 intensievere controles op het hondenbeleid: de boswachterij richt zich daarbij op het struinen en jagen van honden in bospercelen én het opruimen van hondenpoep door baasjes. 

Advertorial Winkels gisteren 10:17

Delicatessenzaak MayVy start 2021 met #MeandMayVy campagne: win diner voor 4

Amstelveen - Eigenaresse Willow Le is maar wat trots op haar pas geopende zaak MayVy op het Kostverlorenhof. Als ondernemer zit zij niet stil en start 2021 met een leuke promotiecampagne. ‘Goed eten én goede energie is waar het bij MayVy om draait’, vertelt de Vietnamese Willow. ‘En om onze producten onder de aandacht te brengen heb ik een social media campagne bedacht: #MeandMayVy .’