Pixabay.com

'Met enorm kabaal worden soms hele Amstelveense wijken wakker geschud'

Amstelveen - De Amstelveense fractie van de VVD wil dat actie wordt ondernomen tegen de toenemende nachtvluchten van luchthaven Schiphol boven Amstelveen. De partij ontvangt steeds meer klachten van inwoners over het nachtelijk vliegverkeer boven de gemeente.

'Soms gaat het om meerdere opeenvolgende vluchten, maar ook een enkel vrachtvliegtuig dat laag overvliegt en met enorm kabaal hele wijken wakker schudt', meldt de partij in een persbericht.

Recent liet het college van B en W van buurgemeente Aalsmeer ook al weten de nachtvluchten zat te zijn.

VVD Amstelveen vindt dat het College van B &W, waar de VVD onderdeel van uitmaakt, moet ingrijpen: 'In principe mag ‘s nachts alleen vanaf de Polderbaan en Kaagbaan worden gestart en geland. Bij het landen moeten de toestellen daarnaast via strikte smalle routes vliegen en de landing in een glijvlucht uitvoeren om geluidsoverlast zoveel mogelijk te vermijden. Recent zijn vanwege een verbouwing aan de verkeerstoren wel tijdelijk nachtvluchten vanaf de Aalsmeerbaan toegestaan.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meldt in reactie op het VVD persbericht, waarin werd gemeld dat in Aalsmeer overlast is ondervonden van het nachtelijk inzetten van de Aalsmeerbaan, dat die baan  tot op heden nog niet ingezet in de nacht zoals ook eerder gemeld.

VVD gemeenteraadslid en woordvoerder Schiphol Janneke Leegstra: 'De aanzienlijke overlast die mensen ervaren tijdens de nachtrust in een dichtbevolkt gebied als Amstelveen staat ons inziens niet in verhouding tot het economische belang van een paar nachtvluchten. Het strookt daarnaast niet met gemaakte afspraken hierover en wij vragen het college dan ook hier actie op te ondernemen'.

Belang van Schiphol

VVD Amstelveen onderschrijft het grote belang van Schiphol voor zowel de regionale als de landelijke economie. Voor de leefbaarheid en het draagvlak in de directe omgeving van de luchthaven is het wel uitermate belangrijk dat alle partijen zich aan de zorgvuldig gemaakte afspraken houden.

Vragen in commissie

VVD Amstelveen zal hierover mondelinge vragen stellen aan de wethouder in de commissie ruimte, wonen en natuur (RWN) van dinsdag 11 september aanstaande.

[Dit bericht is geupdate op 11-9-2018 om 09.45u]


Meer nieuws

Historie & Geschiedenis vandaag 13:56

Namen van Amstelveense oorlogsslachtoffers op Nationaal Holocaust monument

Amstelveen - Op het Nationaal Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat in Amsterdam, dat gisteren op ingetogen wijze werd  onthuld door Koning Willem-Alexander en Jacques Grishaver (voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité) staan ook de namen van Joodse oorlogsslachtoffers uit Amstelveen.

112 vandaag 10:27

Scooterrijder maakt smakker

Aalsmeer - Een scooterrijder is zondagavond op de Stommeerkade in Aalsmeer hard onderuit gegaan.

Columns vandaag 08:00

Column Geertje Visser: Playa Amstelveen

Amstelveen - Kregen we eerst al een hypersonische nieuwe metro, een zangfietspad, een extra brede snelweg, een bronzen boog, de Hudson’s Bay en een Bubbleteashop in het Stadshart van de moeder van Dré Hazes Junior, sinds vorige maand hoeven we écht nooit meer de stadsgrens over.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:20

Amstelveen van voorheen (265)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 265 een oude foto uit eind jaren 30, van de toenmalige aanleg van de brug over de Amstel, tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Onderwijs & Educatie gisteren 12:15

Nieuwbouw verouderd scholencomplex Orion komt eraan: 'Enige reële optie'

Amstelveen – Hopeloos verouderd met een ondermaats binnenklimaat, mede door ramen van enkel glas. Er is maar één reële optie voor het scholencomplex aan Orion in Amstelveen Zuid en dat is nieuwbouw, zo stelt de VVD. En die nieuwbouw is weer een stap dichterbij.

Algemeen gisteren 11:00

Bitcoin for dummies (aflevering 9)

Amstelveen - In de vorige afl evering van Bitcoin voor dummies hebben we het gehad over Non-Fungible-Tokens (NFT’s), oftewel: niet vervangbare tokens. In dit deel gaan we verder met NFT’s. Het is een digitaal stuk van bewijs waarmee je kunt aantonen dat jij de daadwerkelijke bezitter bent van een (digitaal) object). Er worden miljoenen neergeteld voor zo’n digitaal plaatje, dat je simpelweg kunt kopiëren en plakken. Wat maakt het dan toch zo aantrekkelijk voor kopers?