Pixabay.com

'Met enorm kabaal worden soms hele Amstelveense wijken wakker geschud'

Amstelveen - De Amstelveense fractie van de VVD wil dat actie wordt ondernomen tegen de toenemende nachtvluchten van luchthaven Schiphol boven Amstelveen. De partij ontvangt steeds meer klachten van inwoners over het nachtelijk vliegverkeer boven de gemeente.

'Soms gaat het om meerdere opeenvolgende vluchten, maar ook een enkel vrachtvliegtuig dat laag overvliegt en met enorm kabaal hele wijken wakker schudt', meldt de partij in een persbericht.

Recent liet het college van B en W van buurgemeente Aalsmeer ook al weten de nachtvluchten zat te zijn.

VVD Amstelveen vindt dat het College van B &W, waar de VVD onderdeel van uitmaakt, moet ingrijpen: 'In principe mag ‘s nachts alleen vanaf de Polderbaan en Kaagbaan worden gestart en geland. Bij het landen moeten de toestellen daarnaast via strikte smalle routes vliegen en de landing in een glijvlucht uitvoeren om geluidsoverlast zoveel mogelijk te vermijden. Recent zijn vanwege een verbouwing aan de verkeerstoren wel tijdelijk nachtvluchten vanaf de Aalsmeerbaan toegestaan.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meldt in reactie op het VVD persbericht, waarin werd gemeld dat in Aalsmeer overlast is ondervonden van het nachtelijk inzetten van de Aalsmeerbaan, dat die baan  tot op heden nog niet ingezet in de nacht zoals ook eerder gemeld.

VVD gemeenteraadslid en woordvoerder Schiphol Janneke Leegstra: 'De aanzienlijke overlast die mensen ervaren tijdens de nachtrust in een dichtbevolkt gebied als Amstelveen staat ons inziens niet in verhouding tot het economische belang van een paar nachtvluchten. Het strookt daarnaast niet met gemaakte afspraken hierover en wij vragen het college dan ook hier actie op te ondernemen'.

Belang van Schiphol

VVD Amstelveen onderschrijft het grote belang van Schiphol voor zowel de regionale als de landelijke economie. Voor de leefbaarheid en het draagvlak in de directe omgeving van de luchthaven is het wel uitermate belangrijk dat alle partijen zich aan de zorgvuldig gemaakte afspraken houden.

Vragen in commissie

VVD Amstelveen zal hierover mondelinge vragen stellen aan de wethouder in de commissie ruimte, wonen en natuur (RWN) van dinsdag 11 september aanstaande.

[Dit bericht is geupdate op 11-9-2018 om 09.45u]


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.