Arnaud Heijmerink van Wijnhandel 't Oude Dorp

Met liefde voor wijn

Amstelveen - De Amstelveense wijn/spijsspecialist en winkelier Arnaud Heijmerink, gevestigd in de Stationsstraat 16 in het Oude Dorp van Amstelveen, voert sinds dit voorjaar zijn wijnwinkel onder de naam Wijnhandel ’t Oude Dorp.

Voorheen maakte Heijmerink deel uit van de landelijke wijnkoperijketen De Gouden Ton. De sympathieke wijnkenner heeft doelbewust de keuze gemaakt om uit het franchisemodel te stappen. ‘Ik kan nu volledig mijn eigen koers bepalen en daarmee nog beter inspelen op de wensen en behoeften van mijn klanten,’ aldus Arnaud Heijmerink.

Liefde voor het vak

Vijf jaar geleden opende de wijnkenner een wijnspeciaalzaak in het Oude Dorp van Amstelveen. Zijn liefde voor het vak en zijn specialistische kennis van wijnen leverde hem al snel een grote schare vaste klanten op die zich graag laat adviseren bij de keuze voor een mooie wijn.

Kunst

Arnaud Heijmerink verstaat de kunst zijn klanten te begeleiden bij het ‘leren drinken van wijn’.  Graag denkt hij mee over welke wijn het beste past bij welk gerecht en klanten komen dan ook graag bij hem voor advies. ‘En een mooie wijn hoeft écht niet altijd duur te zijn,’ benadrukt Heijmerink. ‘Ons assortiment bestaat uit meer dan 100 wijnen tot tien euro. Maar voor alle wijnen geldt dat het pure, eerlijke wijnen zijn waarvan ik het hele traject ken. Van wijnboer tot hier in mijn winkel,’ vertelt Heijmerink enthousiast. ‘Deze wijnen zijn afkomstig van wijnboeren die er alles aan gelegen zijn hun wijngaarden in een nog betere conditie aan de kinderen na te laten. Er is heel veel liefde aan gegeven, en dat proef je.’

Assortiment uitgebreid

Nu Arnaud Heijmerink verder gaat onder de naam  Wijnhandel ’t Oude Dorp heeft hij onder meer zijn assortiment Italiaanse wijnen uitgebreid, naast Spaanse en Duitse wijnen zijn specialiteit. ‘Verder hebben we nu ook  Amerikaanse wijnen van Francis Ford Copolla kunnen toevoegen aan het assortiment, en daar ben ik heel blij mee,’ legt Heijmerink uit. De sfeervol ingerichte winkel toont een groot assortiment prachtige wijnen maar om wijnliefhebbers ook op een andere manier kennis te laten maken met de mooie wereld van de wijn, organiseert Heijmerink geregeld proeverijen en in het lente- en zomerseizoen neemt hij gasten voor een unieke proeverij graag mee op zijn sloep door Amsterdam.  ‘Dat is zo leuk om te doen,’ vertelt hij. ‘Varen, mooie wijnen proeven en ondertussen vertel ik daar ook nog het een en ander over. Dat is altijd weer een feestje.’

Bezorging aan huis

Een bezoekje aan de winkel in het gezellige oude dorp van Amstelveen is zeker de moeite waard, maar indien gewenst bezorgt wijnhandel ’t Oude Dorp ook aan huis. Via de website kunt u de lekkerste en mooiste wijnen bestellen. Dagelijks voor 17.00 uur besteld is dezelfde dag voor 19.30 uur thuis bezorgd. De bezorgregio omvat naast Amstelveen, ook de Zuidas en Buitenveldert in Amsterdam en Aalsmeer & Ouderkerk aan de Amstel.

Wijnhandel 't Oude Dorp | Stationsstraat 16 | 1182 JN  Amstelveen | 020-8225772 | info@wijnhandeloudedorp.nl | www.wijnhandeloudedorp.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.