Schrijfster Jcobine van den Hoek woont met haar man en twee zonen in Amstelveen. [Tammy van Nerum]

Met Zondebok komt droom uit voor schrijfster uit Amstelveen

Amstelveen – De Amstelveense schrijfster Jacobine van den Hoek heeft donderdag haar eerste boek Zondebok gepresenteerd. Burgemeester Bas Eenhoorn mocht in boekhandel Libris Venstra een van de eerste exemplaren van de historische roman in ontvangst nemen.

Van den Hoek heeft haar leven als headhunter ingeruild voor een bestaan als schrijfster. Ze schrijft columns in het Amstelveens Nieuwsblad en heeft er de laatste jaren alles aan gedaan om een boek uit te kunnen brengen. Dat is met het boek Zondebok, dat zich afspeelt in het Amsterdam van de zestiende eeuw, gelukt.

Droom

Terwijl ze er voor haar eerste thriller niet in slaagde om een uitgever te vinden, was het met haar tweede boek wel raak. Uitgeverij Mozaïek ziet het zitten in Van den Hoek en heeft Zondeboek uitgegeven. Hiermee is een droom voor de schrijfster, die met haar man en twee zonen in Amstelveen woont, uitgekomen.

Vervolgens heeft Van den Hoek haar skills als headhunter gebruikt om haar boek via Linkedin aan te prijzen bij verschillende journalisten. En niet zonder succes. De Telegraaf schreef een lovende recensie en noemde Zondebok ‘een verdienstelijk en overtuigend debuut’.

Elite

Ook Eenhoorn, die voor de presentatie al een proefexemplaar van het boek gelezen had, was bijzonder te spreken over de historische roman. “Het is mooi om te lezen hoe Jacobine er in is geslaagd om het leven van gewone mensen uit de zestiende eeuw te beschrijven”, zei de burgemeester tijdens de presentatie. “Uit die tijd zijn er wel boeken over de elite, maar nauwelijks over het leven van gewone mensen.”

Het ziet er naar uit dat Van den Hoek het niet zal laten bij deze ene roman. Inmiddels werkt de Amstelveense schrijfster al aan een boek over een van de vrouwen van de rond 1800 levende Franse generaal Napoleon Bonaparte.

Trots

Eenhoorn is blij dat Amstelveen er nu dankzij het debuut van Van den Hoek een schrijfster bij heeft gekregen. “Cultuur, sport en onderwijs zorgen er voor dat je trots kan zijn op je stad”, zei Eenhoorn. “Nu we met Jacobine een gevierde schrijfster er bij hebben, ben ik extra trots op Amstelveen.”

De roman Zondebok is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over liefde, moed en macht in het jaar 1566 in de aanloop naar de Tachtigjarige Oorlog. Een moeder wordt in Amsterdam verliefd op haar oude liefde, een rijke korenkoper. Het is een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn en het klassenverschil tussen hen zorgt voor interessante situaties. Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.