Metamorfose Brasserie 10 nadert voltooiing
Amstelveen – Bij horecagelegenheid Brasserie 10 wordt al weken hard gewerkt aan een ingrijpende metamorfose: de voltooiing is inmiddels in zicht. Over circa anderhalve week opent de vernieuwde brasserie haar deuren.
De populaire horecagelegenheid in de Bovenkerkerpolder (bij Golf Amsteldijk) krijgt een volledig nieuwe inrichting die het beste kan worden omschreven als landelijk-modern, met robuuste en industriële accenten.
Met de tijd mee
Tijdens een exclusieve preview laat Justin Huijmans, hoofd marketing van exploitant Loogman Groep, aan AmstelveenZ.nl weten dat Brasserie 10 na zeven jaar toe was aan vernieuwing. Bij de Loogman Groep is het credo al jaren ‘stilstand is achteruitgang’ en dus gaat ook de geliefde brasserie met de tijd mee. ‘We willen een bredere doelgroep aanspreken, maar ook de trouwe vaste klanten moeten zich op hun gemak voelen’, zegt Huijmans,
Sfeer, warmte en gezelligheid
Over de metamorfose is goed nagedacht. Natuurlijk, de vernieuwde Brasserie is straks anders dan de rustieke landelijke uitstraling in Riviera Maison-stijl die bezoekers gewend waren, maar het team van Brasserie 10 belooft dat de vernieuwing niet ten koste gaat van de sfeer, warmte en gezelligheid. ‘We weten dat veel mensen gehecht waren aan die stijl, maar anderen vonden toch ook wat oubollig. We combineren nu het beste van twee werelden,’ zegt Justin.
Interieurarchitect
Interieurarchitect Melissa Rijnbeek is verantwoordelijk voor de make-over van wat ooit een boerderijstal was. Ze heeft het weloverwogen aangepakt, met veel aandacht voor functionaliteit, warmte en detail. Over details gesproken: de nieuwe koperen lampen die inmiddels zijn opgehangen, zijn echte eyecatchers. Gefabriceerd van hergebruikte vaten geven ze een warme en tegelijkertijd trendy uitstraling. Nieuw is ook de gedeeltelijke tegelvloer (rond een compleet nieuwe bar), in combinatie met de houten vloer, die momenteel nog is afgedekt.
Nieuwe bar
Jawel, in de Brasserie is dus een compleet nieuwe bar geplaatst, waar het nieuwe (verlichte) logo prominent op prijkt. De bar is nu direct links bij binnenkomst gesitueerd, zodat ook het buitenterras beter bediend kan worden (met twee doorgeefluiken naar buiten). Ook hebben medewerkers beter overzicht over de hele zaak om klanten nog beter te bedienen. De onvolprezen horecaman van Brasserie 10, Jurgen Vertegaal, kan niet wachten tot de nieuwe brasserie open gaat en helpt volop mee. ‘Het wordt echt prachtig.’
Meer daglicht
In het oude boerderijstalgedeelte zijn ook twee nieuwe, grote dakramen geplaatst voor meer daglicht en ook is de binnenmuur tussen de boerderij en de serre uitgerust met extra ramen en schuifdeuren. De onder gasten geliefde serre oogt ruimer en zal straks ook meer plek bieden, omdat het bargedeelte daar nu weg is.
Open
De komende dagen wordt nog flink doorgewerkt, maar de afronding is in zicht. Brasserie 10 communiceert via (social) media geregeld over de voortgang en de heropening. ‘We moeten nog flink doorwerken, maar straks is de vernieuwde brasserie voor iedereen open!'